Uskrsna čestitka župana virovitičko-podravskog Igora Androvića

Foto: K. Toplak

U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana župan Igor Andrović uputio je uskrsnu čestitku svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije.

– Pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, blagdan Kristova uskrsnuća i pobjede života nad smrću. Nažalost i ove godine Uskrs ne dočekujemo kao nekada. I ovaj, kao i prošlogodišnji dočekujemo u vremenu pandemije koronavirusa koja nam je promijenila živote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

No, i u vremenima kada ne možemo ponuditi zagrljaj, budimo široka srca prema onima kojima je naša pomoć potrebna. Neka naša toplina, naš osmijeh budu njihov dom, s nadom da ćemo već dogodine biti bliže vremenima u kojima nismo strepjeli od stiska ruke i zagrljaja, posebice prema starijima. Za to nam treba poštivanje epidemioloških mjera, značajniji dolazak većih količina cjepiva, uz veću procijepljenost naših stanovnika.

Budimo strpljivi, ustrajni, hrabri u vjeri, te onako kako je Krist na križu pobijedio smrt, pobijedimo i svi mi, strpljivo, ponizno i ustrajno, ali i snažno i odlučno ovog neprijatelj koji se posljednjih više od godine dana nadvio nad svima nama i promijenio nam živote. Jer, svi mi danas želimo da nam sutra Uskrs bude kao nekada, u krugu obitelji, uz zagrljaj i poljubac, uz stisak ruke. Sretan vam Uskrs!