Završen projekt nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u općina Donja Motičina

Općina Donja Motičina zaključila je još jedan uspješan projekt. Naime, Općina je 2019. godine sklopila Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i tako je krenuo postupak nabave spremnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi sveukupno 161.935,65 kuna, od čega će Općina Donja Motičina sufinancirati 15% sredstava, odnosno 24.290,35 kuna, a preostali dio sufinancirati će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– U ožujku 2020. godine Općini su isporučena su 4 kontejnera za papir i karton, četiri kontejnera za staklo te četiri kontejnera za plastiku, a u travnju ove godine isporučeno je 410 plavih kanti za papir i karton te 475 žutih kanti za plastiku čime je projekt u cijelosti završen– kaže načelnik Željko Kovačević te naglašava kako je u prosincu 2020. Općini isporučeno je i mobilno reciklažno dvorište.

– Reciklažno dvorište je namijenjeno za odvojeno prikupljanje i privremeno skladištenje manjih količina posebnih vrsta otpada (opasnih i neopasnih) koji se ne smiju odlagati u komunalni otpad. Ukupna vrijednost projekta iznosi 201.750,00 kn od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je iznos od 171.487,50 kn, a ostatak iznosa od 30.262,50 kn Općina Donja Motičina financirala je iz svoga proračuna. Ovo su vrijedni projekti koji donose novu dimenziju zaštite okoliša i zdravijeg života naših mještana– zaključio je načelnik Kovačević.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content