Završena izgradnja Dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu: Nakon prvog vala upisa vrtić već gotovo pun

Završena je izgradnja Dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu koji je danas jedan prekrasan objekt kako izvana, tako i iznutra. Riječ je o projektu vrijednom 3.158,971 kuna koji je sufinanciran u 100-postotnom iznosu od strane Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Kapacitet vrtića je za 20 djece s područja općine, a nakon prvog vala upisa vrtić je već gotovo pun.

-Već sada je upisano 16 djece, ali upisi su još uvijek u tijeku. Službeno otvorenje očekujemo kroz nekih 20-ak dana, a evo iako smo dugo čekali na ovu izgradnju, isplatilo se. Hvala svim dionicima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta na najveću radost naših mališana s područja cijele općine – rekao je načelnik općine Crnac Mato Damjan prilikom obilaska nove zgrade vrtića u društvu župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa, ravnateljice zajedničkog vrtića “Lipa” Ane Krmpotić te predstavnika Razvojne agencije VIDRA.

-Ovo je jedan od 11 vrtića koji smo izgradili na području županijskih općina i grada Virovitice i posebno sam sretan kada vidim te prekrasne prostore koje će koristiti najmlađi građani naše županije. Volim reći da mi kao Županija ima dosita puno velikih, po sredstvima milijunskih projekata, ali po meni, nema većih projekata nego kad otvaramo vrtić, područne škole i sve druge projekte usko povezane uz djecu koja žive na području naše županije. Ovakvi projekti su ogroman motiv za ostanak ljudi na ovim prostorima jer mi daješ uvjete za život kakve zaslužuju, a svakako je ovakav vid projekata poticaj roditeljima na proširenje svojih obitelji. Zato volim istaknuti podatak kako nije slučajno da je na području naše županije, u prošloj godini zabilježen porast broja novorođenih u odnosu na godinu prije – rekao je župan Andrović.

Vrtic Veliki Rastovac 2

Mato Damjan doda je kako je u vrtiću u ređena i jedna posebna prostorija za eventualno oboljelu djecu, a odrađena je i jedna posebna investicija.

-Izgradili smo i novu pješačku stazu prema vrtiću što je jako važno za sigurnost naše djece. Isto tako moram reći kako smo u Velikom Rastovcu uredili čak tri dječja igrališta, a jedno je naravno u sklopu vrtića. Djeca su uvijek na prvom mjestu i svi zapravo jedva čekamo da čujemo prvi dječji osmijeh u novom vrtiću – zaključio je načelnik Damjan.

Vrtic Veliki Rastovac 3

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content