Župan Igor Andrović u radnom posjetu Općini Gradina: Evo o čemu se govorilo

Uoči jučerašnjeg (četvrtak) obilaska OPG-ova s područja općine Gradina, u prostorijama Općine održan je radni sastanak kojemu su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, Županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok te domaćin, načelnik Marko Ajček.

Tema sastanka bila je daljnja plinofikacija i provođenje kanalizacije na području općine Gradina, kao i izgradnja tzv. Crnog mosta u naselju Brezovica, odnosno eko kanala koji su u vlasništvu Hrvatskih voda.

-Očekujemo brzu realizaciju izgradnje takozvanog Crnog mosta. Riječ je o mostu koji je prijeko potreban budući da se s druge strane Županijskog kanala nalazi oko 600 hektara poljoprivrednih površina mještana Brezovice, što oranica, što povrtnjaka i voćnjaka. Isto tako nadamo se da će i kanalizacija u doglednom periodu ići puno bržim tempom nego je to bilo do sada – rekao je načelnik Ajček.

Opcina Gradina
foto: K. Toplak

Uz već ranije spomenuto, govora je bilo i o nedavno završenim projektima na području općine Gradina, kao i svemu onome što je ostvareno u protekle četiri godine.

-Smatram da se možemo pohvaliti s jako puno realiziranih projekata u proteklom periodu. Led rasvjeta na području općine, dječji vrtić, novo vatrogasno spremište s tri navalna vozila koja su stigla iz pokrajine Tirol, povećanje financijskih sredstava udrugama koje sada u miru mogu obavljati i planirati svoje aktivnosti, samo su djelić onoga što smo ostvarili, a s još većim elanom, uvjeren sam, idemo u sljedeće razdoblje – kazao je načelnik Marko Ajček te napomenuo kako je velikim dijelom i pandemija koronavirusa usporila djelovanje gotovo svih udruga, ali i usporila određene projekte.

Župan Igor Andrović, kao i do sada, dao je punu podršku projektima Općine Gradina, ali i radu načelnika Marka Ajčeka u narednom periodu.

-Veliku pomoć imamo od Virovitičko-podravske županije, Županijskih institucija, Razvojne agencije VIDRA, Poduzetničkog inkubatora VPŽ u pripremi projekata posebno onih vezanih uz ruralni razvoj. Zahvaljujem se Virovitičko-podravskoj županiji i županu Androviću na svoj pomoći koju nam daju – zaključio je načelnik Ajček.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content