1. ŽNL U Ćeralijama derbi kola igraju Voćin i Sloga, u Bereku zanimljiv okršaj Graničar Bušetine i Rezovca

Prvu utakmicu 27. kola 1. županijske nogometne lige u subotu, 29. svibnja u 17 sati i 30 minuta na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju igraju domaće Bratstvo i Mikleuš. Obje momčadi su posljednja dva kola neporažene pa možemo očekivati zanimljivu utakmicu.

Sve ostale utakmice 27. kola igraju se u nedjelju, 30. svibnja također u 17 sati i 30 minuta.

U Ćeralijama će se susresti dvije vodeće momčadi, “domaći” Voćin i vodeća Sloga iz Zdenaca, koja je prošlo kolo potvrdila naslov prvaka. U gostujućim redovima u sastavu neće biti Mihaela Toplovca i Davida Bušljete, dok bi domaći trebali biti u kompletnom sastavu. Voćin se već dva tjedna mirno priprema za ovaj derbi, dok će nogometašima Sloge ovo biti treća utakmica u osam dana. Gosti mogu igrati bez opterećenja, a domaći još nisu osigurali drugu poziciju na tablici.

U Četekovcu domaći Dinamo dočekuje Podravac iz Sopja. Jaka gostujuća momčad igra odlično ovog proljeća, a Dinamo još nije osigurao opstanak u ligi. Gosti su favoriti, ali će i domaća momčad pokušati doći do sva tri boda.

U svojoj drugoj uzastopnoj domaćoj utakmici Borova na svojim Poljicama ugošćuje Mladost iz Čačinaca. Domaći nogometaši pobjedom bi potvrdili ligaški status, ali trener Mile Grdić zbog kartona neće moći računati na Tomislava Holeca i Renata Karačića.

Slavonija, koja se nalazi u zlatnoj sredini, na svom travnjaku u Sladojevcima dočekuje Gradinu. U domaćem sastavu zbog kazni neće meći nastupiti Vanja Dragojević, Manuel Pelikan, Mateo Jerešić i Zlatko Miler, što bi gostima moglo olakšati put do pozitivnog rezultata.

U bušetinskom Bereku, gdje se nisu odrekli borbe za drugo mjesto na tablici, Graničar Bušetina dočekuje Rezovac. U domaćem sastavu po svoj prilici neće biti prvog strijelca lige Karla Petrinića, koji se nalazi u opatijskom kampu gdje se bori za najbolju jedanaestorku u nogometnom reality showu “Utakmica života”. Trebao bi ovo biti susret neizvjestan do posljednje minute sučevog zvižduka.

U Miljevcima se igra derbi začelja. Mladost bez Alena Kelera, Danijela Podmanickog i Slavka Jurena pokušat će pobijediti Ćeralije u čijem sastavu neće biti Roke Perića. Gosti bi pobjedom mogli produžiti nadu za opstanak u ligi.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content