2. ŽNL ZAPAD Bilogora 1947. ili Podgorje? Posljednjih 90 minuta donose odluku o naslovu prvaka

U 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad došli smo do posljednjeg, 22. kola. Sve utakmice se igraju u nedjelju, 30. svibnja u 17 sati i 30 minuta.

Borba za naslov prvaka došla je do svog vrhunca. Podgorje ovog proljeća nije bilo uvjerljivo, imalo je četiri pobjede, četiri remija i jedan poraz, što je iskoristila Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice i sa šest pobjeda, dva remija i jednim porazom prije dva kola izbila na prvu poziciju. Prije posljednjih 90 minuta Bilogora ima 47, a Podgorje 46 bodova. Obje momčadi u posljednjem kolu gostuju, vodeća Bilogora u Svetom Đurađu, a Podgorje u Kapeli Dvoru kod Dinama.

Ovo su mogući ishodi:

1. Bilogori pobjeda sigurno donosi naslov prvaka, a u slučaju poraza ovisit će o rezultatu iz Kapele Dvora.

2. Podgorje u slučaju svoje pobjede i poraza Bilogore u Svetom Đurađu, osvaja naslov prvaka.

3. U slučaju remija u Kapeli Dvoru između Dinama i Podgorja, prvak je Bilogora neovisno o rezultatu utakmice u Svetom Đurađu. Bilogora i Podgorje bi u slučaju poraza Bukovčana bodovno bili izjednačeni, ali Bilogora ima bolji međusobni omjer (5:1 i 0:0). Obje momčadi žestoko će se borit za pobjedu, ali s obzirom da današnje protivnike, neće im biti nimalo lako.

U sjeni borbe za naslov prvaka igraju se još tri zanimljive utakmice u 22. kolu. Milanovački Sokol, bez kartoniranog Tomislava Kožnjaka, dočekuje posljednju Mladost iz Vukosavljevice. Sve osim domaće pobjede bilo bi veliko iznenađenje, ali u domaćim redovima ne smije biti opuštanja jer su Vukosavljevčani prije tridesetak dana iznenadili Podgorje odigravši s tadašnjim liderom 0:0.

U Terezinom Polju igra se općinski derbi između domaće Drave i najbolje momčadi ovog proljeća u ligi, Lukača 05. Obje ekipe će uspjehom željeti zaključiti sezonu.

Općinski derbi se igra i u Kladarama, gdje istoimeni domaćin ugošćuje Croatiju iz Grabrovnice. Domaći bi pobjedom potvrdili šestu poziciju na tablici, a gosti mogu igrati bez opterećenja jer su sigurni na osmoj poziciji.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content