Čuvarice kulturne baštine akciju prikupljanja čepova za oboljele od leukemije i limfoma podigle na novu razinu

Prije dvije godine na inicijativu članice Elvire Kodžaga članice Čuvarica kulturne baštine iz Kladara počele su sakupljati plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma.

Da bi nastavile hvalevrijednu akciju koja se provodi diljem Hrvatske, Čuvarice su pokrenule s Općinom Pitomača i Komunalno Pitomača d.o.o. suradnju te su nabavili kante u koje će mještani moći stavljati sakupljene plastične čepove.

– Prije dva tjedna smo kontaktirali Općinu i komunalno poduzeće  s idejom postavljanja kanti na cijelom području Općine i naravno da su nam nadležni izašli u susret te nam ustupili kante na koje smo postavili naljepnice s natpisom „Ubaci čep za lijek“ – kažu iz Udruge Čuvarice kulturne baštine.

Kante u koje ćete moći ostaviti sakupljene čepove biti će na području cijele općine Pitomača pa ih tako možete pronaći ispred svih područnih škola i osnovne škole u Pitomači, dječjeg vrtića, kod Etno zbirke Bakina Priča, kod panoa Prijatelja životinja u Pitomači (ulaz na plac), ispred KTC-a i u centru Pitomače.

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično.

– Cilj nam je motivirati što više žitelja naše općine da sakupljaju čepove i samim time pomoći oboljelima i čuvati okoliš. Veliki je odaziv žitelja općine Pitomača te smo se zbog velike zainteresiranosti odlučile za ovaj korak da budu svima na dohvat ruke. Ponosni smo što smo uspjeli realizirati ovu ideju i dobili podršku lokalne zajednice. Zahvaljujemo se ravnatelju osnovne škole koji nam je omogućio da se kante postave kod škola, vrtiću Potočnica, Komunalnom Pitomača i općini Pitomača na odličnoj suradnji – ističu iz Udruge.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 50 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Uključite se u hvalevrijednu akciju, čuvajte okoliš i pomozite drugima.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content