DVD Voćin: U dva dana dvije lijepe stvari, prvo su dobili novi kombi od Ministarstva poljoprivrede, a potom i županijska sredstva

U listopadu 2019. godine, sredstvima Općine Voćin, započela je izgradnja garaža za vatrogasna vozila, a koje su bile potrebna kako bi se dobile donacije vozila od vatrogasaca iz austrijskog Tirola. U ožujku 2020. godine garaže su bile završene, te se nastavilo sa ostalim radovima. Stavljen je krov na garaže, obojena cijela zgrada DVD-a Voćin, te uređen okoliš. U listopadu 2020. godine voćinski vatrogasci su dobili dva vozila iz Tirola, Mercedes i Steyr u vrijednosti zajedno sa opremom iznad milijun kuna. Ove godine na posudbu dobili cisternu od 7000 litara iz Ministarstva gospodarstva i regionalnog razvoja, a krajem godine bi trebali dobiti novu cisternu u trajno vlasništvo. Jučer, na dan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, je u garaže DVD-a Voćin stiglo još jedno vozilo, ovaj put novi kombi koji su dobili od Ministarstva poljoprivrede. Ministarstvo poljoprivrede je sprovelo natječaj i nabavu te kupilo vozila za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, a Hrvatska vatrogasna zajednica je dodijelila vozila prema odluci Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Sve od navedenog bilo je povod današnjeg posjeta saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, te pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojana Mijoka, u pratnji domaćina načelnika općine Voćin Predraga Filića.

Goste su u dvorišnom prostoru ispred garaža dočekali vatrogasci DVD-a Voćin, među kojima i predsjednica Mateja Doner i zapovjednik Zdravko Ojkić.

IMG 8180

– Prvo bih se htjela zahvaliti našim gostima na posjeti. Također se zahvaljujem našoj županijskoj zapovjednici Mateji Fras Venus i županu Igoru Androviću što su prepoznali naš rad i dodijelili nam ovo novo kombi vozilo koje je stiglo jučer. Isto tako, zahvaljujem se načelniku Filiću i Općini Voćin na svoj dosadašnjoj financijskoj pomoći, jer bez nje ne bi ovo sve mogli sprovest u djelo – rekla je predsjednica DVD-a Voćin Matea Doner.

– Mi ovdje u općini Voćin imamo jedan DVD s dugom tradicijom, koji je zadnjih godinu i pol dana napravio značajne iskorake zahvaljujući našim vatrogascima i predsjednici Matei, kao i zahvaljujući Županiji i Vatrogasnoj zajednici. Osim u tehniku, uloženo je dosta i u ljudske resurse, tako da je DVD Voćin zadnjih godinu i pol dana značajno ljudski ojačan i sigurno su naši vatrogasci spremni za sve zadaće koje po definiciji njima i pripadaju – istaknuo je načelnik Filić.

– Prije sveg hvala vam na gostoprimstvu, te vam čestitam s malim zakašnjenjem vaš dan, blagdan sv. Florijana. Cijeneći vaš rad i vaše potrebe, vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus i ja smo napravili neku listu prioriteta te odlučili da se vama dodjeli kombi vozilo putem Ministarstva poljoprivrede koje vam je stiglo jučer, na Dan vatrogasaca. Zahvaljujem vam se na svemu što radite, prvenstveno na onome za što ste osposobljeni, a to je da svoje vlastito zdravlje, a ponekad i živote stavljate u drugi plan kako bi pomogli onima kojima je pomoć u datom trenutku potrebna – zaključio je župan Andrović.

Po završetku govora, župan Andrović je predsjednici DVD-a Voćin Matei Doner uručio ugovor o dodjeli financijskih sredstava od strane Županije za sufinanciranje rada društava i udruga s područja VPŽ.

(icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content