Epilog pokušaja teškog ubojstva: Izvanbračnu suprugu izbo nožem jer ga prijavila za nasilje, produljen mu istražni zatvor

Građani Osijek bili su šokirani krvavim pohodom koji se dogodio u studenom prošle godine kada je ispred “Ljepotice”, zgrade na uglu Vukovarske i Ulice kneza Trpimira, 46-godišnjak nožem pokušao ubiti svoju izvanbračnu suprugu (43), a koja se nalazila u društvu svoje malodobne kćerke i jedne muške osobe.

Ovih je dana Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podiglo optužnicu protiv muškarca zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

– Okrivljenog 47-godišnjaka tereti se da je 7. studenog 2020. oko 18,00 sati, ispred ulaza u stambenu zgradu u Osijeku; u ljutnji na svoju izvanbračnu suprugu (1977.) zbog toga što ga je kazneno prijavila za ranije verbalne i fizičke napade te nanošenje joj tjelesnih ozljeda, skriven i naoružan nožem, pričekao njezin izlazak iz stana te, po njenom dolasku, potrčao prema njoj i, u nakani da ju usmrti, nožem joj zadao ubodnu ozljedu na leđima. Zadobivene ozljede u svojoj ukupnosti predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu, a smrtna posljedica izostala je zbog pravodobne liječničke intervencije, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

-Okrivljenika se tereti i da je u isto vrijeme i na istom mjestu, prilikom pokušaja treće osobe (1970.) da mu oduzme nož i na taj ga način spriječi u daljnjem napadu na izvanbračnu suprugu, u nakani da ga usmrti, a kako bi mogao nastaviti s napadom, nožem mu zadao ubodnu ranu lijeve natkoljenice s ozljedom mišića, odnosno tešku tjelesnu ozljedu. Okrivljenika su u daljnjem napadu spriječile druge osobe.

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela – istaknuto je na kraju izvješća DORH-a.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content