Festival znanosti na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti: Prilika da se svi budući studenti i građani upoznaju s radom fakulteta

U sklopu tjedna 18. Festivala znanosti, 13. i 14. svibnja održat će se Dani otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

– To je ujedno prilika da pozovemo sve naše maturante da nas posjete. S obzirom da još traje pandemija, sve radionice koje će se odvijati biti će online. Kontaktirali smo pojedine srednje škole i na taj način nastavnici će omogućiti link kojim ćemo se povezati, virtualno se prošetati kroz Fakultet, te odslušati neke radionice. Nadam se da će to biti dovoljno da na neki način privučemo naše buduće student- rekao je dekan Krunoslav Zmaić, naglasivši kako će se te aktivnosti održati u petak.

A samo otvorenje Dana otvorenih vrata započet će sutra (četvrtak) i to dolaskom najmlađe populacije, one vrtićke, a očekuje se posjet oko 180 djece koja će tijekom dana obići Fakultet i neke radionice.

– Želja nam je djecu već od malih nogu upoznati sa značajem same poljoprivrede te ih na neki način potaknuti, odnosno ukazati im kako se radi o zanimljivoj djelatnosti koja ima svoju budućnost. Njihov interes je već vidljiv sudjelovanjem u vrtlarenju oko vrtića ili kod kuće, a mi ih želimo potaknuti na promišljanje pa jednog dana kada budu maturanti, nadamo se da će se sjetiti tih dana i doći nas posjetiti – kaže Zmaić.

Iz Fakulteta pozivaju i sve druge zainteresirane školarce i građane da ih posjete, upoznaju se s radom fakulteta, te upoznaju neke načine suvremene tehnologije i tehnike.

– Biti će prilike za vidjeti sve to skupa u ovoj zgradi, sve doživjeti, i mislim da će to biti dovoljno da se odluče studirati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek – naglasio je dekan Zmaić.

Svi zainetresirani koji ne stignu posjetiti Fakultet tijekom Dana otvorenih vrata moći će pratiti online predavanja u petak 14. svibnja prema slijedećem rasporedu:

11:45 – 12:15: Lipicanac kao izazov kulturi i znanosti, predavači: Mirjana Baban, Žarko Španiček, Mirela Ravas, Maja Gregić

https://zoom.us/j/2034691708?pwd=TUtDZzB6WE40dkZuZHRFMUpzQklQUT09#success

12:00 – 12:30: Simbolika životinja u svjetskoj kulturi, predavači: Matko Adrić, Mirna Gavran i Vesna Gantner

https://teams.microsoft.com/dl/launcher/launcher.html?url=%2F_%23%2Fl%2Fmeetup-join%2F19%3Ameeting_YmRkZWYxNDktZDc4NC00NjljLWI3ODItMTFlN2

12:45 – 13:30: Zelene infrastrukture, zelena gradnja i krajobrazna arhitektura, predavači: Alka Turalija i Tihomir Živić

https://connect.srce.hr/w2021-80825-7379/

(www.icv.hr, tj)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content