FOTO Milanovački Sokol slavio u gradskom derbiju i nanio Podgorju tek drugi ovosezonski poraz

Međusobne utakmice klubova iz virovitičkih prigradskih naselja uvijek su pune naboja i gotovo svaka završi s barem jednim isključenjem, ali ovaj susret bio je iznimka. U derbiju 19. kola 2. ŽNL Zapad odigranom u Podgorju, na kraju je s konačnih 0:1 slavio milanovački Sokol. Bio je to susret u kojem smo vidjeli tek tri žuta kartona, po dva u gostujućim i jedan u domaćim redovima.

Momčad domaćeg stratega Ivana Ćavara dominirala je terenom od prve minute, dok je gostujući sastav pogodak tražio uglavnom preko brzih kontri i na taj način u prvih dvadesetak minuta stvorio konkretnije prigode, ali lopta nije htjela u gol. Najbolju prigodu imao je Ivan Biondić, ali njegov udarac obranio je raspoloženi Davor Buđak.

podgorje sokol 16

Domaći su svoje najbolje prilike imali iz prekida, a posebno opasni bili su ubačaji sa strane, odnosno s aut linije. Majstor za daleko bacanje lopte, koja je gotovo svaki put padala pred gostujućeg vratara Majera-Križa, bio je domaći kapetan Alen Đureš, ali skok-igra domaćih jučer nije bila dovoljno dobra da bi matirali milanovačkog čuvara mreže.

I onda, još jedna kontra iz koje Sokol postiže prvi, a ispostavilo se i posljednji pogodak na utakmici. Gostujući veznjak Dorian Uzelac odlično je kombinirao s Tomislavom Kožnjakom i na kraju podvalio loptu za Biondića čiji udarac krajnjim naporima čupa Buđak, ali odbijenu loptu posprema Tin Szabo za veliko slavlje na gostujućoj klupi. S rezutatom 0:1 momčadi odlaze na predah.

podgorje sokol 1

Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada domaćinu, ali lopta jučer, kao ni u protekle dvije njihove utakmice, nije pronašla put do mreže. Momčad gostujućeg trenera Mihaela Timera orijentirala se na obranu i dugim loptama tražila uglavnom Biondića, koji je svoj najbolji pokušaj imao sredinom drugog dijela, kada je iz slobodnog udarca poslao loptu malo iznad vratnice Buđakovog gola.

Domaćin je razigravao, napadao, ali bez konkretnih prilika. Najbolji pokušaj imao je Matia Horvat čiji je udarac sijevnuo tik uz gostujuću vratnicu, a sličan pokušaj imao je i Alen Đureš. Sve lopte iz prekida ubačene u gostujući šesnaestrac čistila je obrana, a lavovski posao ponovno su odradili Jerbić i kapetan Lanšćak. Kad nije išlo iz igre, Đureš je pokušao iz slobodnog udarca, ali ni taj udarac nije bio dovoljno precizan da bi matirao Križa.

podgorje sokol 9

Rezultat se do kraja nije mijenjao i sva tri boda odlaze u Milanovac. Sokol se tako uspio revanširati za visok poraz u jesenskom dijelu prvenstva.

Škrablin, Potrata i Krmpotić ponovno su odradili odličan posao u obrani domaćih, ali već treću utakmicu zaredom napadači nisu bili raspoloženi. Sokol je ovom pobjedom ostao u borbi za treću poziciju, dok se prednost domaćina nad drugoplasiranom Bilogorom istopila na samo jedan bod. Ćavarova momčad idućeg vikenda igra još jedan gradski derbi, a put ju vodi na neugodno gostovanje u susjedni Sveti Đurađ.

BILOGORA SIGURNA PROTIV DRAVE, CROATIA SLOMILA MLADOST

Bilogora 1947. na svom se travnjaku lagano obračunala s Dravom iz Terezinog Polja. Konačan rezultat u korist domaće momčadi glasio je 6:1. Tri pogotka upisao je najbolji domaći topnik Stipo Djak, a po jedan su pridodali Ivan Bistrović, Josip Čoklo i Ivan Arapinac, dok je utješni gostujući zgoditak djelo Josipa Draganića. Novom pobjedom, a zahvaljujući kiksevima Podgorja protiv Mladosti i Sokola, momčad trenera Miroslava Ćorića približila se lideru na samo bod zaostatka.

Croatia je na svom terenu u Grabrovnici bila bolja od Mladosti iz Vukosavljevice i tako upisala prvu proljetnu pobjedu. U domaću listu strijelaca dvaput se upisao Matija Poropatić, a jednom Luka Sabljić, dok je za gostujuću momčad precizan bio Mateo Nemčec.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”630446″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content