Grad Našice donirao dva visokovrijedna neinvazivna respiratora: Pacijente će u našičkoj bolnici moći liječiti visokim koncentracijama kisika

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić naglasio je kako će se dodatno povećati razina usluge u bolnici liječenjem s dva nova neinvazivna respiratorna uređaja, a za to je bolnica prethodno stvorila preduvjete u smislu centralnog razvoda plinova. U realizaciji toga projekta vrijednog 2,5 milijuna kuna pomogla im je Osječko-baranjska županija.

– I ova dva neinvazivna respiratora omogućiti će liječenje pacijentima koji neće biti poslani u Osijek, nego će im se omogućiti liječenje visokim koncentracijama kisika pod kontrolom našeg medicinskog osoblja– izjavio je ravnatelj Šimić i pritom se zahvalio gradonačelniku Josipu Miletiću kao i prošlim gradonačelnicima Našica, načelnicima svih Općina, cijeloj lokalnoj samoupravi koja prati i prepoznaje važnost rada OŽB-a Našice, te cijelom svom medicinskom osoblju.

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio se ravnatelju bolnice Hrvoju Šimiću i medicinskom osoblju koji brinu o našičkoj bolnici.

– Kontinuirana briga za sve naše sugrađane velika je kvaliteta života u našem gradu. Osnivač bolnice je Osječko-baranjska županija gdje smo zajedno sa županom Ivanom Anušićem u prethodnom razdoblju napravili velika ulaganja u bolnicu kako bi naše osoblje bilo spremno pomoći u svakoj nevolji. Zahvaljujem se načelnicima susjednih Općina koji zajedno s Gradom Našicama vode brigu o našoj bolnici te zajedno pomažemo donacijama. Mi ćemo neupitno i dalje pomagati i želim puno uspjeha našičkoj bolnici u daljnjem radu- istaknuo je za medije Miletić.

Vesna Vešara Hazurović, rukovoditeljica Službe za anesteziju i intenzivno liječenje, objasnila je funkciju izuzetno vrijednog i korisnog uređaja koji generira visoki protok kisika te pojasnila razliku u odnosu na invazivni respirator.

– Razlika između ovog uređaja i uređaja za invazivnu respiracijsku potporu je ta što pacijenti samostalno dišu, a uređaj im pomaže, dok kod invazivnog respiratornog uređaja pacijenti su bez svijesti i ne dišu samostalno– objasnila je Vesna Vešara Hazurović i pritom naglasila kako puno znači nabavka ovog uređaja te se zahvalila ravnatelju bolnice Hrvoju Šimiću i Gradu Našicama koji prepoznaje potrebe i olakšava rad bolnice.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content