HEP PLIN otvorio zgradu pogona Slatina: Investicija od 6,5 milijuna kuna doprinijet će efikasnijem pružanju usluga korisnicima

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i direktor HEP Plina Damir Pećušak otvorili su danas poslovnu zgradu HEP Plina u Slatini. Investicija vrijedna 6,5 milijuna kuna doprinijet će efikasnijem pružanju usluga korisnicima plina na širem području Slatine. Naime, nova zgrada se nalazi na frekventnom mjestu (iza tržnice), te je korisnicima znatno olakšan pristup i dolazak u prostorije HEP Plina.  

Pogon Slatina, jedan od deset pogona HEP Plina, zapošljava osmero djelatnika, upravlja s 227 kilometara distribucijske mreže te opskrbljuje 4.077 kupaca, od čega 3.363 kućanstva i 714 industrijskih potrošača. Tijekom 2020. godine kupcima je na području Pogona Slatina isporučeno 86 milijuna kWh plina.

– To je samo nastavak ulaganja HEP Plina na području cijele Hrvatske jer odrednica HEP Plina je želja da postanemo najveći distributer u Republici Hrvatskoj, a isto tako da kroz svoju opskrbnu djelatnost postanemo i najveći opskrbljivač u Republici Hrvatskoj. Tako da u tržišnom nadmetanju u ovom trenutku nudimo i našu uslugu HEP Plina koja je najjeftinija na području države tako da vjerujem da ćemo u budućnosti imati još više potrošača. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti s ovakvim investicijama kako bi naši potrošači imali što bolju uslugu – rekao je direktor HEP Plina Damir Pećušak.

hep slatina 9
Foto: K. Toplak

U odnosu na lokaciju na kojoj je do sada poslovao, Pogon Slatina sada raspolaže tri puta većim uredskim i osam puta većim skladišnim prostorom, a korisnicima je znatno olakšan pristup i dolazak u prostorije HEP Plina.

– Ovo je hvalevrijedna investicija, kako za grad Slatinu, tako sigurno i za Virovitičko-podravsku županiju, a prije svega za osmero djelatnika koji rade ovdje u HEP Plinu i koji će sigurno imati bolje uvjete. Mi kao županija imamo odličnu suradnju s HEP Plinom i nakon preuzimanja Plina Virovitica, takvu ćemo suradnju nastaviti i u buduće – rekao je župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

hep slatina 13
Foto: K. Toplak

Otvaranje zgrade u Slatini dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena na daljnji razvoj plinskog poslovanja u kojem je HEP u posljednje tri godine napravio značajan iskorak. Aktivno sudjelujući u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu, HEP Plin je 2018. godine preuzeo distribucijsku mrežu Općine Feričanci, a 2019. društvo za distribuciju i opskrbu plinom Plin Vtc iz Virovitice, koje je nakon obavljenog postupka pripajanja, u srpnju 2020. postalo jedan od pogona HEP Plina. Iste su godine pripojene tvrtke PPD-Opskrba kućanstva u Vukovaru, a HEP Plin je postao i vlasnik distribucijske mreže Općine Bizovac. Krajem ožujka ove godine,  HEP Plin je po prvi puta iskoračio izvan istočne Hrvatske preuzevši gradsku plinaru Krapina.

Danas HEP Plin upravlja s 4.419 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj. Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te je najveći distributer u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu. S gotovo 100.000 kupaca, HEP Plin je i jedan od najvećih opskrbljivača plinom.

– Ova investicija je sigurnost opstanka na tržištu koje je nemilosrdno. Mi smo sačuvali u okviru HEP Plina distribuciju, a i opskrbu plinom tako da vjerujemo da nacionalna politika s HEP Plinom ima svoju budućnost, ima svoj opstanak i najjeftiniju distribuciju plina u Republici Hrvatskoj. S toga smo zadovoljni s ovakvim investicijama u našoj županiji. Prva je bila u Virovitici, sada u Slatini. Zadovoljstvo je vidjeti ovako moderno opremljene prostore koji će biti na korist građanima Slatine – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.

hep slatina 20
Foto: K. Toplak

Dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju nove i obnovu postojeće plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitavanja i pametnih plinomjera, čime se osiguravaju temelji za jačanje konkurentnosti, daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge. HEP Plin je spremno dočekao novu fazu deregulacije hrvatskog plinskog tržišta od 1. travnja te je kupcima plina izvan svog distribucijskog područja, ponudi proizvod Hepi plin, koji kućanstvima omogućava i do 13,2 posto nižu cijenu plina.

– Nova lokacija HEP-a je idealna za građane i posebno sam zadovoljan što sam i sam sudjelovao u razgovorima s kolegama iz Uprave HEP-a i predložili smo i lokaciju kako bi bila što dostupnija građanima Slatine. 6,5 milijuna kuna investicije, 8 zaposlenih, iznimno lijep prostor i mislim da je ovo samo početak, da će biti još više ulaganja. Ovo je prije svega iznimno dobra lokacija za građane Slatine, iznimno dobar posao i uvjeren sam da će to biti na obostrano zadovoljstvo svih – rekao je član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, inače i sam Slatinčanin. 

Otvorenju su nazočili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement te predstavnici izvođača radova.

(www.icv.hr, HEP Plin)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content