Igor Andrović ima jedan od najbolja tri rezultata u Hrvatskoj i najbolji u povijesti lokalnih izbora u Virovitičko-podravskoj županiji

U nedjelju 16. svibnja samo je šestero kandidata za župana prošlo u prvom krugu, ostali će put prema mjestu župana tražiti 30. svibnja kada je na rasporedu drugi krug lokalnih izbora. Među šestero odabranih, odnosno među TOP 3 najboljih je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je na razini Hrvatske ostvario treći najbolji rezultat.

Najbolji rezultat je kreirao Matija Posavec (Međimurska županija) koji je ostvario 64,61 posto biračkog povjerenja. Ivan Anušić (Osječko-baranjska županija) je dobio povjerenje 61,83 posto birača, a Igor Andrović (Virovitičko-podravska županija) je sa 61,59 posto na trećem mjestu u Hrvatskoj.

Antonija Jozić (Požeško-slavonska županija) je imala 58,12, Željko Kolar (Krapinsko-zagorska) 56,50, te Danijel Marušić (Brodsko-posavska županija) sa 53,29 posto.

Jednako tako, rezultat Igora Androvića najbolji je rezultat jednog kandidata za župana od kad je Virovitičko-podravske županije. Od 1993. do 2005. godine, župani se nisu birali neposredno. Birala ih je Županijska skupština, odnosno najjača politička opcija s liste onih koji su ušli u Županijsku skupštinu. Od 2009. župani su birani neposredno, a te je godine, od birača s područja Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić dobio 57,08 posto glasova. Četiri godine kasnije, Tolušić je pobijedio sa 52,6 posto. Igor Andrović je 2017. godine, osvojio 56,14 posto glasova te postao župan Virovitičko-podravske županije u svom prvom mandatu. Ove godine, Andrović je lakoćom „prošetao“ kroz lokalne izbore osvojivši 61,59 posto glasova stanovnika Virovitičko-podravske županije.

(vpz.hr, izbori.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content