Još dvije pobjede virovitičkih košarkašica Z-13: Po prvi put u prilici dohvatiti poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske

Virovitičke košarkašice do 13 godina starosti u Varaždinu su na vanjskim terenima dobile priliku da s dvije pobjede (Vindi iz Varaždina i Mladost iz Ivanovca) prokrče put prema prvom plasmanu ŽKK Virovitice na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske u ovoj kategoriji.

Virovitičanke su u Varaždin stigle kao trećeplasirane i prvu utakmicu odigrale s Mladosti iz Ivanovca. Trener Mladosti nije skrivao želju da s dvije pobjede protiv Virovitičanki u konačnici pomrsi račune varaždinskom Vindiju ili križevačkom Radniku. Početak utakmice u potpunosti je pripao djevojkama Mladosti koje su nakon prve četvrtine vodile s 10:4. Previše opušteno su krenule u utakmicu što je rezultiralo s nekoliko uspješnih kontri igračica Mladosti, no nakon minute odmora sve je krenulo na bolje. Do poluvremena je rezultat ušao u egal, da bi u drugom dijelu Virovitičanke potpuno preuzele dominaciju i upisale vrijednu pobjedu. Najefikasnije su bile Margareta Cenger s 10 i Lana Bajivić sa 7 postignutih koševa.

U stopu su ih pratile kapetanica Hana Deskar, Tena Tolušić i Maja Lena Bucifal s 4 koša, a u strijelce su se upisale i Monika Požežanac Sabolić tricom pogođenom u zadnjim trenucima treće četvrtine te Dorotea Blažičević, Alisa Lovreković, Ena Salajić i Nikolina Hetzel. Trener Fritz uspio je i u nastojanju da u ovoj utakmici odmori Niku Gverić koja ima problema s ozljedom. Na kraju je semafor pokazao rezultat 40:21, odnosno uvjerljivu pobjedu Virovitičanki.

ŽKK Virovitica – ŽKK Mladost Ivanovec 40:21

ŽKK Virovitica: Ena Salajić 2, Lana Ivoš, Monika Sabolić Požežanac 3, Hana Deskar 4, Maja Lena Bucifal 4, Lana Bajivić 7, Alisa Lovreković 2, Dorotea Blažičević 2, Margareta Cenger 10, Nika Gverić, Nikolina Hetzel 2, Tena Tolušić 4 i Korina Bosnić.

Druga utakmica igrala se odmah nakon ove pa je trener Robert Fritz krenuo s petorkom Hana Deskar, Alisa Lovreković, Maja Lena Bucifal, Nika Gverić i Margareta Cenger, što se pokazalo dobitnom kombinacijom. Bila je to borba za svaku loptu, svaki skok, a i vrijeme djevojkama nije išlo na ruku jer je sunce nemilice pržilo. Ipak, lavovski su djevojke odradile prvo poluvrijeme i dobile prvi dio rezultatom 12:6. Početkom drugog dijela razlika je otišla na +10 no tada je postao vidljiv umor kod Virovitičanki i u jednom trenutku Varaždinke su opasno priprijetile te rezultat smanjile na 19:15.

Trener Fritz zatražio je minutu odmora te ubacio svježe Tenu Tolušić i Korinu Bosnić te kasnije i Lanu Bajivić. Do kraja utakmice uslijedila je dominacija mladih virovitičkih talenata koje domaćim igračicama nisu dopustile da postignu niti jedan koš i odvedu utakmicu u mirne vode. Raspištoljila se i Alisa Lovreković i utakmica je završila s velikih 23:15. Osobito je efikasna bila Alisa Lovreković s čak 10 postignutih koševa, dok su 4 koša postigli Nika Gverić, Maja Lena Bucifal i Margareta Cenger, a u strijelce se upisala i Hana Deskar. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje osobito jer je Vindi priredio veliko iznenađenje i pobijedio s pola koša Radnik iz Križevaca. Pobjeda Vindija Virovitičankama je otvorio put prema najvećem uspjehu kluba u ovoj kategoriji, odnosno plasmana na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Sada je još možda prerano to zaključiti, no ova pobjeda otvara i put prema osvajanju titule prvakinja Regije Sjever što bi bio “šlag na tortu” cijele sezone. Idući tjedan djevojke igraju derbi s Radnikom iz Križevaca, što će biti još jedna poslastica za ljubitelje košarke.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 23:15

ŽKK Virovitica: Ena Salajić, Lana Ivoš, Monika Sabolić Požežanac, Hana Deskar 1, Maja Lena Bucifal 4, Lana Bajivić, Alisa Lovreković 10, Dorotea Blažičević, Margareta Cenger 4, Nika Gverić 4, Nikolina Hetzel, Tena Tolušić i Korina Bosnić.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content