KVALITETNI UVJETI ZA NOVE INVESTICIJE U tijeku radovi u Poduzetničkoj zoni Antunovac

U tijeku je izgradnja cesta i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac, investicija koja je pomoć gospodarstvu u ovoj zoni. Gradi se pristupna cesta s pješačkim stazama, vodoopskrbna mreža, mješovita kanalizacija, plinovod te javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura. Radove vrijedne oko 4,4 milijuna kuna u petak su obišli saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima – Vlastom Honjek – Golinac i Damirom Marenićem.

– Cilj ovog projekta je investitorima omogućiti kvalitetnu infrastrukturu, povećati broj poduzetnika koji posluju u zoni te tako pridonijeti održivom razvoju gospodarstva grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Završetkom ove investicije planiramo nastavak, odnosno spoj do glavne ceste, a potom i nastavak prema zoni Antunovac II, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Inače, u zoni Antunovac, koja se proteže na površini većoj od 3 hektara, dosad je otvoreno 7 tvrtki s ukupno više od 130 zaposlenih. Bespovratna EU sredstva za ovaj projekt iznose 3.148.263,61 kuna, a odobrena su u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“. Projekt je prijavila Razvojna agencija VTA, a sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj, uz sredstva iz proračuna Grada Virovitice. Radove izvode Ceste d.d. Bjelovar. (www.icv.hr, mb, foto: M. Rođak)

MG 3049

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content