LED javnom rasvjetom uskoro će biti obuhvaćeno cijelo područje grada Virovitice, kao i sva dječja i sportska igrališta

Gradonačelnik Ivica Kirin proteklih dana obišao je one dijelove grada Virovitice gdje nedostaje javna rasvjeta te sukladno tome ističe da je u tijeku izmjena i nadopuna dokumentacije te da će Grad Virovitica kroz mjesec dana raspisati natječaj za postavu LED rasvjete za područje cijelog grada.

– Osim što ćemo novom LED rasvjetom zamijeniti postojeće lampe, javnu rasvjetu ćemo postaviti i na onim dijelovima gdje nedostaje, a to je cesta prema Podgorju, dio ceste od Aleje maturanata prema Antunovcu, spoj Slavonske i Istarske gdje nedostaje desetak bandera, zatim ulica Sajmište gdje će se također postaviti desetak bandera – rekao je gradonačelnik Kirin.

Istaknuo je i kako će kroz ovaj projekt osvijetliti sva dječja i sportska igrališta te omogućiti građanima neometano kretanje i aktivnosti i kada padne mrak, osobito u zimskim mjesecima kada je to dosta rano. Također, tako će se uštedjeti i električna energija, a nova rasvjeta doprinijet će i vizualnom identitetu cijelog grada.

– Grad Virovitica prekrasno izgleda u centru, a na ovaj način uredit ćemo ga i na širem području te tako građanima i turistima omogućiti da u našem gradu ugodno provedu svoje vrijeme – rekao je gradonačelnik te dodao kako su pozivi u komunalni info centar neprestani budući da je stalno potrebna izmjena žarulja. No, postavljanjem nove rasvjete to više neće biti potrebno, ističe te moli građane koji žive u odvojcima i klancima gdje nije prošla javna rasvjeta, za strpljenje budući da se projekti nadopunjuju kako bi se obuhvatilo cijelo područje grada.

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content