Ministar Beroš u Gradskom vrtu cijepio Osječane: Sve su naznake da bi epidemija mogla jenjavati, ali potreban je oprez

U sklopu kampanje CijepiSe, ministar zdravstva Vili Beroš cijepio je danas (utorak) Osječane u dvorani Gradski vrt. Tom prigodom ministar je pozvao sve odrasle građane koji to žele da se prijave za cijepljenje.

-Epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj postaje sve bolja, sve je više cijepljenih, a sve manje novozaraženih osoba. Danas smo pali s brojem hospitaliziranih ispod dvije tisuće, a ispod 300 onih koji su najteži bolesnici. Sve to daje i naznake da bi epidemija u ovom trenutku mogla jenjavati, ali moramo i dalje biti oprezni – istaknuo je Beroš.

-Punktovi poput ovog u Osijeku dokazuju organizaciju, zajedništvo i učinkovitost zdravstevnog sustava, zato sam danas tu da zahvalim svima uključenima u proces cijepljenja, naglasio je ministar.

Ravnateljica NZZJZ Nataša Turić zahvalila je ministru na dolasku, te istaknula kako je i ovaj tjedan, u suradnji s Domom zdravlja OBŽ, nastavljena druga i treća faza cijepljenja na punktovima.

– Za sada je u OBŽ otvoreno 13 punktova za cijepljenje , imamo u planu otvoriti i 26 ukoliko dođu veće količine cjepiva. Prošli tjedan je u OBŽ započela treća faza i samo u jednom tjednu procijepljeno je 13.150 osoba. Do danas je u NZZJZ isporučeno oko 99 tisuća doza cjepiva – istaknula je ravnateljica.

Uz ministra Beroša, građane su cijepili i ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić i njegov zamjenik dr. Krunoslav Šego. Brojni građani bili su iznenađeni dolaskom ministra i cijepljenjem.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content