Moja.hr: Sanja i Vladimir Mijac kreativno promoviraju Virovitičko-podravsku županiju

Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, HRT i Večernji list pokrenuli su novi multimedijalni projekt Moja.hr. Svakoga dana predstavit će se jedna županija s ciljem da ljudi na originalan i kreativan način ispričaju zašto vole kraj u kojem žive. Obitelj Mijac je tako odlučila promovirati svoju Virovitičko-podravsku županiju.

Sanja Mijac već osam godina vodi vlastiti internetski blog Domaćica.com.hr na kojemu predstavlja tradicionalna, ali i moderna jela. Neka od njih ukoričena su i u kuharicu pod nazivom „Iz života Domaćice” koja obiluje kreativnim receptima za domaća jela i deserte. No osim kuhanja i vođenja gastro bloga velika ljubav joj je fotografija, putovanje i uživanje u prirodnim ljepotama koje vjerno bilježi slikom i videom te kao kratke priče objavljuje na blogu, piše HRT.

No ovih dana pred njom je novi izazov, te marljivo sa suprugom Vladimirom snima materijale za jednominutni turistički film o Virovitičko-podravskoj županiji.

– Zadatak nam je da našu županiju pokažemo očima kojima ju mi vidimo, tako da ćemo svakako video raditi iz neke obiteljske perspektive. Imamo malog sina, mladi smo, živimo tu, imamo svoj posao, tako da ćemo ubaciti te naše stvari koje volimo i zbog kojih smo ovdje ostali – objašnjava Sanja Mijac, gastro blogerica.

– Zajedno će zapravo napraviti jedan film koji bi trebao predstaviti našu županiju na jedan malo drugačiji način, onako kako ju vidi osoba koja nije iz turističkog sektora. Svidjelo nam se da to bude upravo Sanja zato što je vrlo kreativna i smatramo da bi uspjela i u bilo kojoj drugoj sredini, pa smo htjeli vidjeti zašto je Sanja odlučila svoj život i svoju karijeru graditi upravo u Virovitici – rekla je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Sanjina desna ruka je suprug Vladimir također zaljubljenik u putovanja i prirodu. On joj pomaže oko snimanja video materijala, ali i baratanju modernom tehnologijom.

– Kroz video sam probudio nekakvu svoju kreativnost. Inače nisam kreativna osoba, volim brojke, financije i te stvari, pa je tako taj video bio način da sebi pokažem da mogu biti kreativan – rekao je Vladimir Mijac, suprug.

Izrada jednominutnog promotivnog videa kažu nimalo nije laka jer potrebno je osmisliti zanimljiv scenarij te snimiti impresivne kadrove kako bi zadržali pažnju gledatelja i potaknuli u njima želju da i sami posjete te krajeve.

– Jako je teško strpati sve te divne kadrove, mjesta i ljude, koji su jako bitna stvar u svakoj sredini, u jednu minutu. Stvarno ćemo se potruditi da maksimalno izvučemo i da vam dočaramo našu županiju u najboljem mogućem svjetlu – dodaje Vladimir.

Prirodnih aduta je mnogo poput dva UNESCO zaštićena područja, prekogranični rezervat Mura-Drava-Dunav te prvi Geopark u Hrvatskoj Park prirode Papuk, a tu su i obnovljena kulturna dobra.

Što su sve snimili Sanja i Vladimir te koje su znamenitosti i prirodne ljepote uspjele stati u jednu minutu promotivnog turističkog filma o Virovitičko-podravskoj županiji doznat ćemo u srpnju uz izravan prijenos dodjele nagrada na Hrvatskoj televiziji. (hrt.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content