Na granici dvije županije susreli se kandidati za župane Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, Igor Andrović i Antonija Jozić

Poznato je kako Papuk spaja dvije slavonske županije, Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku, a osim same planine ove dvije županije imaju spoj i preko Parka prirode Papuk. Na njihovim granicama nedaleko Park šume Jankovac, a na putu prema Velikoj, susreli su se jučer (utorak) aktualni župan Virovitičko-podravske županije i kandidat u novom mandatu Igor Andrović i kandidatkinja za županicu Požeško-slavonske županije Antonija Jozić uz nazočnost saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, načelnika općine Čačinci Mirka Mališa, njegovog zamjenika i ravnatelja Parka prirode Papuk te kandidata HDZ-a za načelnika Čačinaca Alena Jurenca, kao i kandidata HDZ-a za načelnika općine Velika Daria Ivkovića.

– Našli smo se na lokalitetu koje ima posebno značenje za obje županije, pokraj spomen obilježja dvanaestorici poginulih hrvatskih branitelja koji su mučki ubijeni od strane neprijatelja samo nekoliko kilometara dalje u šumi. Ovo je susret koji spaja dvije županija i dvije općine koje zajedno mogu jako puno u pogledu turizma i mnogih drugih grana. Županije i općine ne smiju poznavati administrativne granice, mi kao Park prirode Papuk već dugo spajamo naše općine i županije i nadam se kako će nas uskoro spojiti i uređena cesta prema Velikoj koja bi puno donijela svima – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Kandidatkinja HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije Antonija Jozić izrazila je veliko zadovoljstvo ovim susretom te najavila kako očekuje da će ove dvije županije i općine dugi niz godina gajiti čvrstu suradnju.

Susret granice zupanija 1 Custom

– Vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama realizirati sve moguće poveznice koje nas spajaju. Papuk nas zemljopisno dijeli, ali po svemu ostalom itekako spaja, a posebno po ovoj prometnici koja može postati žila kucavica općine Velika. Zato vjerujem u zajedničku suradnju po pitanju projekta izgradnje ove prometnice do Velike koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste i on itekako uspješno može financirati iz fondova Europske unije što je iznimno značajna investicija za našu županiju. Zato vjerujem, zbog uspješnosti povlačenja EU sredstava, a posebno u ovom dijelu koji se odnosi na novo programsko razdoblje u kojem imamo dvostruko više sredstava nego što smo imali prethodnih sedam godina, kako će ovo biti projekt koji ćemo zajednički uspješno realizirati. Isto tako sigurna sam kako ćemo zajedno realizirati sve one sadržaje koja ima i Park prirode Papuk na područja naše dvije županije jer kontinentalni turizam ima itekakav potencijal i sa strane Požeško-slavonske županije vjerujem kako će se upravo u tom segmentu dogoditi značajni iskoraci, posebno kada budu izgrađene toplice u Velikoj koje su trenutno u izgradnji – rekla je Jozić.

Susret granice zupanija 3 Custom

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović potvrdio je kako suradnja dvaju županija i općina može donijeti jako puno korisnih projekata i sadržaja korisnih svima.

– Ovdje smo na granici koji nikako ne razdvaja nego samo spaja sve oko sebe, a mogu reći da sa Požeško-slavonskom županijom već dugo imamo odličnu suradnju i već je realizirano nekoliko zajedničkih projekata kao što npr. Centar kompetencija u obrazovanju u kojem surađuju Poljoprivredna škola u Požegi i naša Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači. Povezuje nas i Slavonija, slavonski način življenja i ta suradnja će zasigurno biti nastavljena posebno po pitanju kontinentalnog turizma, prije svega naravno preko našeg zajedničkog Parka Prirode Papuk, ali isto tako i putem niz drugih projekata koji će biti značajni za obje županije. Tu je naravno najvažnije ova cesta jer je izgradnja našeg dijela prema Jankovcu iznimno povećala broj turista u Park šumu Jankovac pa sam tako siguran kako će ovom izgradnjom prema velikoj također taj broj turista bitu u velikom porastu – zaključio je župan Andrović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content