Na koronavirus u OBŽ novopozitivno 129 osoba, četiri osobe preminule: U narednom razdoblju cijepit će se po 12.000 osoba tjedno

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 451 uzorak od kojih je 129 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 50 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše, njih 42, se nalazi na području grada Osijeka, zatim 15 na području Đakova, 10 na području Belog Manastira, osam Donjeg Miholjca, po šest Belišća i Našica, po pet Čepina i Valpova, po tri Erduta, Đurđenovca i Levanjske Varoši, po dvije osobe su s područja Antunovca, Bilja, Darde, Drenja, Petlovca i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Čeminca, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Koške, Petrijevaca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 135 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 105 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, aod kojih su 33 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 63 do 80 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.503 osobe.

Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i 98 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 61 nadzor provođenja epidemioloških mjera (28 u ugostiteljskim objektima, 9 u prodavaonicama, 5 u trgovačkim centrima, po 4 u pekarnicama i uslužnim djelatnostima, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Ivan Hampovčan rekao je kako je danas, između ostalog, razmatrana i epidemiološka situacija u školstvu. U odnosu na prošli tjedan broj oboljelih učenika smanjio se sa 74 na 68, nastavnika sa 42 na 30 te nenastavnog osoblja s 15 na osam, a broj učenika u samoizolaciji je smanjen s 865 na 662.

-Uvažavajući aktualne pokazatelje smatramo da nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola. U vezi ostalih mjera za području naše županije, poput mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožera da ostanu na snazi do 31. svibnja – rekao je Ivan Hampovčan.

Dodao je da se ovog tjedna povećao broj cijepljenja protiv koronavirusa, pa se narednom razdoblju planira cijepiti po 12.000 osoba tjedno.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content