NAJVEĆE GRADILIŠTE U VIROVITICI Završetak radova i puštanje u rad novog pročistača očekuje se krajem godine

Trenutno najveći projekt na području grada Virovitice, izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, obišli su u petak saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenikom Marijom Klementom te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem.

Radovi na ovom gradilištu ne staju od srpnja prošle godine otkako su započeli, a grade se SBR bazeni, retencijsko-preljevni bazen, upravna zgrada, pristupna cesta, dovodni kolektor, gruba rešetka i ulazna crpna stanica.

– Grubi građevinski i obrtnički radovi su završili te se sada očekuje ugradnja opreme. Završetak radova predviđen je u listopadu ove godine te slijedi puštanje u pogon i probni rad, rekao je zamjenik gradonačelnika i upravitelj tvrtke Virkom Damir Marenić.

Radove izvodi tvrtka Strabag s domaćim podizvoditeljima: Domogradnjom, Romić prometom i Gradbom.

procistac obilazak2

Postrojenje se gradi u sklopu projekta Aglomeracija Virovitica“, čiji je nositelj gradska tvrtka Virkom. Sam projekt, koji uz Viroviticu uključuje i susjedne općine Lukač i Špišić Bukovicu, vrijedan je 147,2 milijuna kuna bez PDV-a, od čega su bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda EU 103,4 milijuna kuna, odnosno nešto više od 70 posto. U projektu sudjeluju i Hrvatske vode koje ga sufinanciraju s 40 posto nacionalne komponente, odnosno 17,5 milijuna kuna, kao i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u istom iznosu. Radovi koji se odnose na izgradnju samog postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda vrijedni su gotovo 60 milijuna kuna. (www.icv.hr, mb, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content