Novopozitivno 14 osoba s područja OBŽ, tri su osobe preminule

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 216 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus.

Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka i Đurđenovca, a s područja Belog Manastira, Belišća, Donjeg Miholjca, Đakova, Našica Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Petlovca, Podgorača i Valpova dolazi po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 71 osoba koje su oboljele od Covida-19, od kojih je 49 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 9 ih je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 22 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 83 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazu 710 osoba.

Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su 2 kršenja propisanih mjera te jedno za stranog državljana koji je prekršio rok za tranzit od 12 sati. Obavili su i 157 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Imali su jedno postupanje u Osijeku povodom organiziranja privatnog okupljanja protivno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content