Obiteljski tjedan u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina

UOSIT Vretenac Slatina

Jedna od aktivnosti Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama je i ”Tjedan obitelji” te obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, jer obitelj je ta od koje sve kreće, a prije svega podrška.

Roditelji, uglavnom mame i tete članova, uključene su u aktivnosti Udruge kroz grupe podrške za roditelje ali i kreativne radionice, ali po prvi put upravo u sklopu tjedna obitelji od 10. do 15. svibnja, uključene su u dnevne radionice Škole samostalnog življenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
UOSIT Vretenac Slatina

Kako je tema tjedna bila obitelj, na radionicama pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti ”Škole samostalnog življenja”, ”Vretenci” su zajedno s mamama i tetama izradili obiteljske portrete, kuhali, a nastala je i ”Mala kuharica Vretenaca” koja sadržava obiteljske recepte članova Udruge.

Članove Udruge Vretenac ugostila je obitelj Jung, pa su tako Vretenci imali priliku raditi u vrtu, baviti se obradom željeza, te pokazati svoju majstoriju pravljenja roštilja.

UOSIT Vretenac Slatina

”Tjedan obitelji” ”Vretenci” su završili obiteljskim druženjem članova i njihovih obitelji na slatinskom Bajeru. Zajedničko druženje, još bolje povezivanje kako roditelja tako i članova Udruge OSIT Vretenac, Slatina omogućila je Mesporerada d.o.o. Slatina i Športsko ribolovna udruga ”Klen” Slatina.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)