OBŽ u našičku bolnicu investirala 23 milijuna kuna: Novi uređaj za dijaskopiju pruža široku mogućnost dijagnostike svih pacijenata s područja županije

Kvalitetom i brojem usluga Opća županijska bolnica Našice prerasla je okvire gradske zdravstvene ustanove, a nakon intenzivnih ulaganja zadnjih godina, te djelovanjem kao sekundarna Covid bolnica, još je više učvrstila svoj status i usluge podignula na višu razinu.

Povodom početka rada nove dijagnostičke oprema te završetka radova na uređenju bolničke kuhinje i Odjela za radiologiju danas (četvrtak) bolnicu je posjetio župan Ivan Anušić sa suradnicima.

– Zadovoljstvo mi je predstaviti najnovije dostignuće našičke bolnice koja je kroz pandemiju Covid-19 i ranije djelatnosti nadrasla područje šireg našičkog kraja i sada pruža liječničku skrb svim pacijentima s područja Osječko-baranjske županije. Sada je na Odjelu radiologije s radom počeo novi uređaj za dijaskopiju, vrijedan više od 2,2 milijuna kuna koji ima široku mogućnost dijagnostičkih pretraga. Tako je još jedno veliko ulaganje iza nas, a posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da je bolnici nedostajao CT, digitalni mamograf, ali i druga oprema. Međutim, zahvaljujući decentraliziranim sredstvima Osječko-baranjske županije bolnica je potpuno energetski obnovljena, kako iznutra tako i izvana, a zanovljena je i dijagnostička oprema. Ipak, ono što nas najviše veseli je naše osoblje, pa se možemo pohvaliti najvećim brojem liječnika u 50 godina postojanja ustanove. Isto tako radimo na kontinuiranim edukacijama liječnika i medicinskih sestara i tehničara, a kad govorimo o medicinskim sestrama imamo podatak da ih od 204 prvostupničku diplomu ima 50 – rekao je ravnatelj OŽB Našice dr. Hrvoje Šimić te zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na pomoći u investicijskim ulaganjima i modernizaciji ustanove.

Župan Ivan Anušić podsjetio je da je nabavljena oprema samo dio ulaganja Osječko-baranjske županije u našičku bolnicu.

– Osječko-baranjska županija je u OŽB Našice investirala 23 milijuna kuna, a najveći dio sredstava, više od 11 milijuna kuna, utrošeno je u energetsku obnovu zgrade, odnosno sanaciju krova, vanjske ovojnice, izmjenu stolarije i poboljšanje sustava grijanja. Zahvaljujući vrhunskim stručnjacima i osoblju koje daje veliki doprinos ovakvom sustavu, našička bolnica je jedna od najorganiziranijih ustanova na našem području, ujedno je i sekundarni Covid centar te je spremna na sve scenarije koje može donijeti pandemija. Osječko-baranjska županija je zajedno s Upravnim odjelom za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje te resornim ministarstvom učinila puno za modernizaciju ove ustanove na korist onih koji ovdje traže pomoć – rekao je župan Anušić.

mini IMG 3700
Foto: OBŽ

Gradonačelnik Našica Josip Miletić naglasio je da Grad kontinuirano ulaže u našičku bolnicu, pa je tako i nabava opreme na Odjelu radiologije pokazatelj trajne brige o pacijentima ne samo iz grada Našica već i šireg područja.

– Zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću na kontinuiranoj brizi za ovu ustanovu u koju je u prethodnom razdoblju uloženo više od 50 milijuna kuna. Ključ uspjeha i napretka našičke bolnice je ponajprije u educiranim djelatnicima koji izvrsno brinu o pacijentima. Grad Našice je u protekle četiri godine pomagao ustanovi u radu, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Rukovoditelj Odjela radiologije OBŽ Našice dr. Željko Crnković istaknuo je da će novi uređaj pružiti i dodatne dijagnostičke pretrage.

– Nabavljeni dijaskopski uređaj je veliki napredak, s obzirom da je prethodni bio star 25 godina i u zadnjih godinu dana nije niti bio u funkciji. Zahvaljujući ovom ulaganju ponovno ćemo moći pružati ovu dijagnostičku pretragu, ali i neke nove koje stari uređaj nije mogao. Osim radioloških pretraga moći će se obaviti tomosinteza te RCP pregledi – kazao Crnković.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content