Održana početna konferencija II. faze projekta “Zaželi” u Crncu: Deset žena brinut će o 60 krajnjih korisnika

U Društvenom domu u Crncu održana je početna konferencija II. faze programa “Zaželi” za ovu općinu pod nazivom “Pomoć u kući starijom osobama s područja općine Crnac”.

Vrijednost projekta je 914.200 tisuća kuna, razdoblje provedbe je od 15. travnja 2021. do 28. veljače 2022. godine, dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica te Centar za socijalnu skrb Slatina. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Zazeli Crnac II. faza 3

Konferenciju je otvorio koordinator projekta Robert Banjad naglasivši kako vjeruje u uspješnu suradnju i projekt odrađen na visokom nivou kakav je bio u sklopu prve faze, a potom se obratio i načelnik Mato Damjan naglasivši.

-S obzirom da je ovo program faze II, to znači da smo uspješno prošli prvu fazu, a moram reći da ovo nije prvi projekt koji realiziramo uz pomoć fondova EU jer gotovo svaki vrjedniji se realizira upravo na takav način. Kroz ovu drugu fazu zaposlili smo koordinatora te 10 žena koje će brinuti o 60 korisnika, a ono što je važno je to će se zaposlenice školovati i obrazovati te dobiti stručno zvanje koje će im u budućnosti donijeti nova zaposlenja. Kako je prva faza prošla u izuzetno dobrom izdanju, svi su bili oduševljeni, kako žene koje su bila zaposlene tako posebni i korisnici, a siguran sam kako će ova druga faza samo potvrditi itekakvu opravdanost ovog programa – rekao je načelnik Damjan.

(www.icv.hr, vg)

Zazeli Crnac II. faza 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content