OPĆINA PITOMAČA U tijeku radovi na uređenju dijela aršanjskih vinogradarskih puteva

Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić obišao je radove na uređenju dijela aršanjskih vinogradarskih puteva. Prilikom većih količina oborina na putevima dolazi do oštećenja postojeće šljunčane podloge što iziskuje konstantnu potrebu saniranja, kao i uklanjanje šljunčanog materijala kojeg voda nanese na županijsku cestu koja spaja Sedlaricu i Turnašicu.

Radovi na uređenju dijela puteva u predjelu Aršanj izvode se relativno novom metodom obrade – stabilizacijom šljunčane podloge dvostrukom površinskom obradom bitumenskom emulzijom pomoću reparaturnog vlaka finišera za ugradnju površinske obrade. Isti uključuju ugradnju sipine (plemenite sitneži) u tri sloja, odnosno tri radne faze.

20210512 160756 scaled Fotor
Foto: pitomaca.hr

U 1. radnoj fazi izvodi se posipavanje plemenite sitneži 8/16 mm, u 2. radnoj fazi posipavanje plemenite sitneži 4/8 mm, a u 3. radnoj fazi plemenite sitneži 1/5 mm. Na slojeve se nanosi emulzija prskanjem, a slojevi se valjaju valjkom. Rezultat je učvršćeni impregnirani zastor za laki i srednje teški promet prikladan za lokalne ceste, kao i vinogradarske puteve.

Predmetne radove izvodi tvrtka Süddeutsche Teerindustrie GmbH, Podružnica Virje, a s obzirom na nepovoljne vremenske prilike zaključeno je da se predmetni radovi obustavljaju do dana bez oborina.

(pitomaca.hr)

20210512 160548 711x533 1
Foto: pitomaca.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content