Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica obilježila svoj dan: Saša Rister i Zorica Bartolović dodijelili nagrade najuspješnijim učenicima

Učenici i učitelji Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica na neuobičajen, ali veseo i svečan način, obilježili su svoj dan škole. Kratak program priređen je vani, na ulazu u školu, a započeo je najvećom tradicijom škole, pjesmom uz koju se naježe svi nekadašnji, ali i sadašnji učenici. Riječ je o himni škole ”Danas kad je naše škole dan” koju glazbeno i tekstualno potpisuje legendarni školski profesor glazbene kulture, danas umirovljeni Viktor Čelant.

Svojim plesnim umijećem oduševila je skupina modernog plesa pod vodstvom učiteljice Silvane Lešić, a kao krajnji sadržaj bilo je nagrađivanje najuspješnijih učenika i učitelja. Nagrade je osigurao Grad Orahovica, a uručili su ih povjerenik Vlade RH Saša Rister, te zamjenica ravnateljice Zorica Bartolović.

0505danskoleibm 4 Custom

– Dragi učenici i učitelji. Danas je vaš dan, dan škole u kojoj odrastate i stječete nova znanja i životno iskustvo. Budite ponosni na svoju školu i učitelje, a naravno, čestitam onima koji su polučili najbolje rezultate na raznim natjecanjima. Svima vama koji završavate osmogodišnje obrazovanje želim svu sreću u daljnjem školovanju i životu, a onima koji još malo ostaju, želim još više rada i truda te još bolje rezultate, kako svima osobno, tako i na školskim natjecanjima. Od srca vam sretan dan škole– poručio je povjerenik Rister.

Kao najuspješniji učenici za rezultate na županijskim natjecanjima nagrađeni su Ivona Lovrić za treće mjesto iz biologije i hrvatskog jezika, za peto mjesto iz njemačkog jezika, za sedmo mjesto iz kemije, te za prošlu školsku godinu u kojoj je bila prvakinja iz hrvatskog jezika.

0505danskoleibm 3 Custom

Matej Jurlina, za treće mjesto iz geografije i prvo mjesto iz povijesti iz koje je pozvan i na državno natjecanje. Matej je za prošlu godinu dobio i nagradu za prvo mjesto iz povijesti te treće iz geografije.

Lana Nuić nagrađena je za drugo mjesto iz kemije, četvrto iz fizike i sedmo iz geografije, a za prošlu školsku godinu nagrađena je za drugo županijsko mjesto iz geografije.

Luka Marenić dobio je nagradu za treće mjesto iz povijesti, te za prošlogodišnje drugo mjesto, također iz povijesti.

Ana Vuković nagrađena je za drugo mjesto iz engleskog jezika, Tin Lenardo za četvrto iz kemije, te kao prošlogodišnji prijedlog za državno natjecanje LIDRANO.

0505danskoleibm 2 Custom

Ivna Maričić dobila je nagradu za treće mjesto iz tehničke kulture, Noni Lešić svoju je nagradu dobila za prvo županijsko i deveto mjesto na državnom natjecanju u predmetu “Prometna učilica” kao i za sudjelovanje  na državnom natjecanju čitanja na glas.

Pohvalnice su dobili Stefan Ličinić za šesto mjesto iz njemačkog jezika, Matea Špalj, Anja Celcner i Gabrijel Mjertan za postignuća na školskom natjecanju iz likovne kulture, Tena Šafer za četvrto mjesto iz kemije i peto mjesto iz fizike, Andrej Marunica za deveto mjesto iz povijesti, Matija Prispilović i Rea Bucić za sudjelovanje na županijskom LIDRAN-u, Rea je dobila nagradu i za natjecanje iz likovne kulture, a posebnu nagradu dobila je “Plesna skupina modernog plesa” kao sudionici, treću godinu za redom, državne smotre ”Veseli ritam pokreta”.

Zaslužene nagrade na kraju su dobili i svi mentori uspješnih učenika.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content