Pitomača na “krilima” plasmana u finale Županijskog kupa ove subote dočekuje pretposljednji Daruvar

U 27. kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, Pitomača na svom Gmanju danas (subota) dočekuje Daruvar. Domaćin je trenutno na šestom mjestu ljestvice s 37 bodova, što je pet manje od kloštranske Mladosti, predavačkog Dinama i koprivničke Tehnike. S obzirom da se današnji gosti nalaze na pretposljednjem mjestu s 22 boda, ovo je odlična prilika momčadi Ivana Presečana za nove ligaške bodove.

Nije lako, igra se zatjevan ritam srijeda – subota, a ovo je Pitomačanima deveta utakmica u posljednjih trideset dana. Taj tempo “koštao” je Mateja Babića ozljede na gostovanju u Zdencima, kada ga je već u 9. minuti zamijenio Milan Prlić. Nije nam poznata “težina” njegove ozljede pa nam ostaje za vidjeti hoće li uopće konkurirati za sastav protiv Daruvarčana.

Osim njega, barem što se tiče izostanaka, ne bi trebalo biti dodatnih upitnika jer kartoniranih igrača nema. Ipak, pojedinci će u ovom susretu morati biti na dodatnom oprezu jer im prijeti treći žuti karton i neigranje u 28. kolu kada Presečanova momčad putuje u Legrad kod Graničara. Na tom su popisu Klemen, Zorić, Skoko, Prlić, Jantol i vratar Zdelar.

Nije na odmet ponovno spomenuti sjajan pitomački niz od deset utakmica bez poraza, koji je stao protekle nedjelje u Koprivnici gdje su poraženi kod Tehnike s 2:0, ali to ih nije previše “poljuljalo” jer su već ove srijede slavili u polufinalu Županijskog kupa kod vodeće momčadi 1. ŽNL i tako se plasirali u finale gdje će snage odmjeriti s trećeligaškim sastavom Virovitice.

Današnji susret na Gmanju, u kojem će pravdu dijeliti Ritoša s pomoćnicima Posavcem i Rupčićem, zakazan je za 17 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content