Predstavljen program ovogodišnjeg Virkasa i Virovitičkog kazališnog ljeta, evo koje predstave nas očekuju

U Kazalištu Virovitica danas je predstavljen program ovogodišnjeg Virkasa i Virovitičkog kazališnog ljeta. Virovitički kazališni susreti – Virkas, koji se inače tradicionalno održavaju u veljači, ove će godine zbog korone biti održani u lipnju, kada i Virovitičko kazališno ljeto.

– Program 17. Virkasa započet će 11. lipnja predstavom „Višnjik“ u izvedbi Gavelle, HNK-a Osijek i 20. Osječkog ljeta kulture, a nakon toga bit će odigrano još osam predstava u izvedbi kazališta iz Zagreba, Karlovca, Dubrovnika, Koprivnice i Požege. Kao i inače, Virkas će zatvoriti premijera Kazališta Virovitica s predstavom „Gospođina majka je preminula“ koja će se održati 9. i 10. srpnja. Od 13. lipnja kazališna pozornica bit će postavljena i u dvorištu Palače Pejačević gdje će se u sklopu 18. Virovitičkog kazališnog ljeta biti odigrane četiri predstave koje će biti besplatne za građanstvo. U slučaju kiše predstave kazališnog ljeta bit će održane u Kazalištu Virovitica – najavio je ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić.

Zadovoljstvo što će se virovitički kazališni festivali i ove godine održati unatoč epidemiji korona virusa izrazio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

– Pozivam sve naše sugrađane da od 11. lipnja prate predstave Virkasa i Kazališnog ljeta i tako daju potporu kulturi i našim glumcima kojima nije lako u vrijeme ove epidemije. Mislim da je najgore što se glumcu može dogoditi u karijeri da mora glumiti pred praznim kazalištem stoga sam ponosan na naše glumce, kao i publiku koja je izvrsna i daje veliku potporu našem kazalištu – rekao je gradonačelnik Kirin te čestitao virovitičkom kazalištu na ovogodišnjem programu Virkasa i Kazališnog ljeta.

IMG 20210511 090648 1

Rad Kazališta Virovitica u vrijeme epidemije pohvalio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Unatoč epidemiji u našem Kazalištu Virovitica gotovo neprekidno su se održavale predstave tako da su naši građani mogli uživati u njima, a posebno mi je drago što će se i ove godine održati Virkas i Kazališno ljeto. Čestitam ravnatelju i glumcima što su uspjeli organizirati još jedan Virkas koji je kulturno blago grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a samim time i brend naše županije koji je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj i šire – rekao je župan Andrović te zahvalio publici koja je uvijek vjerna Kazalištu Virovitica.

Predstavljanju programa nazočili su i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Pokrovitelji Virkasa i Virovitičkog kazališnog ljeta su Ministarstvo kulture RH, Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, a supokrovitelj Turistička zajednica Grada Virovitice.

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content