Projekt EPIcentar Sequoia Slatina: Dragan Prlić, Ivan Damjanović i Vladimir Ajhler održali pilot edukaciju i tri edukativno-informativna predavanja

Jedan od ciljeva projekta EPIcentar Sequoia Slatina povećanje je broja dolazaka, ali i broja educiranih posjetitelja, u svrhu čega su razvijeni edukacijski i interpretativni sadržaji koji posjet čine zanimljivijim, korisnijim te dugotrajnijim.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije je kao projektni partner bila zadužena, između ostalog, za razvoj i izradu edukacijskih materijala, od kojih ističu razvijene programe edukativnih radionica kao što su biološka raznolikost – važnost očuvanja i interpretacija njezine vrijednosti, prirodni svijet Virovitičko-podravske županije s osvrtom na prirodu Slatine i okolice te kukce.

IMG 4972 Custom

Za izradu programa i materijala nužnih za kvalitetno provođenje ugovorena je osječka tvrtka Promo eko d.o.o. i angažirani stručnjaci s područja biologije – Dragan Prlić i Ivan Damjanović.

Upravo su njih dvojica jučer (srijeda) u u Zgradi 2 interpretacijskog dijela EPIcentra Sequoia Slatina održali pilot edukaciju za djelatnike Javne ustanove i volontere s područja grada Slatine i okolice koji će u skoroj budućnosti biti provoditelji izrađenih programa radionica.

IMG 4962 Custom

U nastavku dana održano je treće i posljednje po redu edukativno-informativno predavanje za javnost koje je u sklopu realizacije projektnih aktivnosti partnera Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije pripremio čuvar prirode Vladimir Ajhler, sve u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Parkovi – zelena infrastruktura gradova, naslov je prezentacije koja je tematizirala zelene površine u kontekstu gospodarstva i urbanistike.

Svi prisutni su nakon predavanja imali priliku obići multimediju smještenu na katu, uz posebno vodstvo art direktorice postava Ivane Pancirov te biologinje, stručnjakinje za interpretaciju prirode, Biljane Janev Hutinec.

IMG 4866 Custom

(www.icv.hr, virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content