Rekreacijsko društvo Zeleno srce iz Pitomače organiziralo pješačko-biciklistički izlet na Babičanku

Rekreacijsko društvo Zeleno srce iz Pitomače u sportsko-rekreacijskom prvosvibanjskom duhu, danas je, uz pomoć općine Pitomača, organiziralo pješačko-biciklistički izlet na Babičanku.

Već tradicionalno desetu godinu za redom Društvo organizira izlet i druženje povodom Praznika rada. Odlazak u prirodu, a ujedno i rekreacija, nešto je što svaki mještanin općine Pitomača voli i u čemu uživa, pa se tako svake godine sve više mještana pridružuje Društvu.

– Imamo dvije grupe biciklista, jedna će ići na Otrovanec i Veliku Črešnjevicu te na put prema Babičanki, a druga skupina će ići preko Dinjevca i Grabrovnice i opet na put prema cilju, dok pješaci kreću od rodne kuće Petra Preradovića – rekao je na “startu” u centru Pitomače predsjednik društva Marijan Bajsar.

Stazu dugu 10 do 12 kilometara odvozili su bez imalo problema, a dolaskom na prekrasno bilogorsko izletište Babičanku, rekreacijsko društvo dočekala je vesela ekipa koja je bila zadužena za pripremu tradicionalnog prvosvibanjskog graha.

IMG 73849f61701b897710143d6291b5bb9b V

– Svake godine tradicionalno se kuha grah. Sretni smo i zadovoljni što se možemo voziti i uživati u našoj prekrasnoj prirodi i prije svega podružiti, osobito u ova teška vremena. Ljudi su u ovoj situaciji jedva dočekali da malo izađu na zrak, tako da nastavljamo s našim akcijama Zelenog srca. Već za dva tjedna idemo na jedan pješački izlet, a mogu nam se pridružiti i mladi i stari – najavio je Bajsar.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”629001″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content