Tijekom proteklog vikenda evidentirano 215 prekršaja: 62-godišnjak vozio 185 kilometra na sat, a biciklist imao 2,66 alkohola u krvi

blank

Dana 16. svibnja, u 20.21 sati, na državnoj cesti broj 2 (Osijek – Klisa), u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnjak iz Bijelog Brda. Vozač se kretao brzinom od 182 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda. – izvijestili su iz policije.

Također, iz policije navode kako je u vremenu od 14. do 16. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljeno 27 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (15 vozača osobnih automobila, 11 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila).

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 14. svibnja, u 20,45 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 35-godišnjak iz Vučjaka Feričanačkog. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,66 grama po kilogramu.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 188 prekršaja od kojih je 61 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 32 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 4 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanje na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 69 ostalih prekršaja.

(www.icv.hr, tj)