U OBŽ novopozitivno 107 osoba: Dvije osobe prekršile samoizolaciju, a jedna od njih se pojavila na osječkom Županijskom sudu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije obrađeno je 452 uzorka od kojih je 107 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka, njih 31, zatim 10 na području grada Našica, po sedam Belišća, Čepina i Đakova, po četiri Antunovca, Donjeg Miholjca i Popovca, po tri Belog Manastira, Erduta, Podgorača i Valpova, po dvije osobe su s područja Bilja, Čeminca, Draža, Drenja, Punitovaca i Viškovaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bizovca, Donje Motičine, Đurđenovca, Ernestinova, Koške, Petlovca, Semeljaca, Trnave i Viljeva.

Na bolničkom liječenju nalazi se 135 osoba koje su oboljele od Covida-19 i to 104 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih su 34 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 56 i 72 godine.

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.435 osoba.

Policijski službenici proveli su 24 provjere osoba u samoizolaciji, a utvrđena su dva kršenja. Jedno je utvrđeno po dojavi da je u zgradi Županijskog suda u Osijeku osoba iz Belišća kojoj je određena mjera samoizolacije, a drugo se dogodilo na Graničnom prijelazu Duboševica – Udvar gdje je kao izlazni putnik došao hrvatski državljanin s prebivalištem u Srbiji i koji je prekršio dozvoljeno vrijeme za tranzit i mjeru samoizolacije. Protiv obje osobe pokrenut je prekršajni postupak prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Policija je obavila i 159 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja propisanih mjera, a od drugih postupanja bilježi se uručenje prekršajnog naloga osobi iz Tenje koja je na autobusnom kolodvoru u Osijeku zatečena bez zaštitne maske za lice.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content