U OBŽ novopozitivno 58 osoba, pet je preminulo

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 340 uzoraka od kojih je 58 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka, njih 13, dok se na području Ernestinova bilježi čak 21 novooboljela osoba. Na području Đakova i Našica po četiri su novopozitivne osobe, Drenja tri, s područja Belišća i Koške po dvije, a s područja Bilja, Belog Manastira, Čepina, Bizovca, Popovca, Podgorača, Strizivojne, Semeljaca i Feričanaca je po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 96 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminula je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 71 do 81 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 748 osoba.

Policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje, i to na MCGP Erdut za jednog stranog državljanina koji je prekršio rok za tranzit od 12 sati, zbog čega mu je uručen prekršajni nalog. Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content