U Pitomači održana završna konferencija projekta „Vrijedne ruke pomoći“

Danas (ponedjeljak) u prostoijama Općine Pitomača održana je završna konferencija projekta „Vrijedne ruke pomoći“ kojeg provodi Općina Pitomača u suradnji s Općinom Špišić Bukovicom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Projekt je odobren u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena” financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.  Vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna i sufinanciran je u stopostotnom iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Završnoj konferenciji, između ostalih, nazočili su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela općine Špišić Bukovica Tomislav Obrovac, predstavnica CZZS Kristina Drpić te direktor Draft-a Davor Deskar.

– Hvala vam na uspješno odrađenom poslu. Osim neizmjerne pomoći koju ste pružali kod kuće potrebitima u kućanskim poslovima, vjerujem da ste im bili još veći prijatelji, jer često usamljenim ljudima treba samo malo razgovora – rekao je načelnik Željko Grgačić.

Projekt se provodio s dva cilja. Prvi cilj bio je omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada unapređenjem njihovih radnih potencijala i lakšim zapošljavanjem u lokanoj zajednici. Drugi cilj bio je povećanje kvalitete života za 80 krajnjih korisnika. U trajanju od 24 mjeseca 15 žena s područja općine Pitomača i općine Špišić Bukovica su se zaposlile, educirale i pružale pomoć i podršku korisnicima s područja ovih dviju općina.

– Danas možemo reći da je uspješno završio ovaj hvalevrijedni projekt. Odradili smo dvije stvari, zaposlili teže zapošljive skupne na tržištu rada iznad 50 godina i pomogli našim starijim i nemoćnim osobama na području Pitomače i Špišić Bukovice. Smatram da smo ispunili našu zadaću, da su korisnici sretni i prije svega da su zadovoljni vašom uslugom – rekao je direktor Draft-a Davor Deskar te dodao kako su sredstva za nastavak projekta odobrena te uskoro kreću s realizacijom.

Ženama je bila osigurana i oprema za rad, odjeća, obuća i bicikli, a korisnicima mjesečna pomoć u iznosu od 200 kuna za namirnice, lijekove i higijenske potrepštine.

– Ponovit ću svoje riječi s početne konferecije da smo svi mi sudionici u ovom projektu vrlo ponosni na ovaj projekt zato jer je najhumaniji od svih projekata rađenih u općini Pitomača. Nebrojno puta sam vam rekla hvala, odradili ste posao sa srcem i sa dušom, pune ste empatije i velikog srca. Ne samo da se ja zahvaljujem nego vjerujem i da su vam vaši korisnici isto nebrojno zahvalili. Raduje me nastavak i da se dalje budemo družili jer sam vidjela da ste odrađivale posao korektno i profesionalno. Hvala vam i idemo dalje – poručila je ženama voditeljica projekta Željka Kovač.

(www.icv.hr, ib)