U Pitomači održana završna konferencija projekta „Vrijedne ruke pomoći“

Danas (ponedjeljak) u prostoijama Općine Pitomača održana je završna konferencija projekta „Vrijedne ruke pomoći“ kojeg provodi Općina Pitomača u suradnji s Općinom Špišić Bukovicom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Projekt je odobren u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena” financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.  Vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna i sufinanciran je u stopostotnom iznosu.

Završnoj konferenciji, između ostalih, nazočili su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela općine Špišić Bukovica Tomislav Obrovac, predstavnica CZZS Kristina Drpić te direktor Draft-a Davor Deskar.

20210531 120147

– Hvala vam na uspješno odrađenom poslu. Osim neizmjerne pomoći koju ste pružali kod kuće potrebitima u kućanskim poslovima, vjerujem da ste im bili još veći prijatelji, jer često usamljenim ljudima treba samo malo razgovora – rekao je načelnik Željko Grgačić.

Projekt se provodio s dva cilja. Prvi cilj bio je omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada unapređenjem njihovih radnih potencijala i lakšim zapošljavanjem u lokanoj zajednici. Drugi cilj bio je povećanje kvalitete života za 80 krajnjih korisnika. U trajanju od 24 mjeseca 15 žena s područja općine Pitomača i općine Špišić Bukovica su se zaposlile, educirale i pružale pomoć i podršku korisnicima s područja ovih dviju općina.

– Danas možemo reći da je uspješno završio ovaj hvalevrijedni projekt. Odradili smo dvije stvari, zaposlili teže zapošljive skupne na tržištu rada iznad 50 godina i pomogli našim starijim i nemoćnim osobama na području Pitomače i Špišić Bukovice. Smatram da smo ispunili našu zadaću, da su korisnici sretni i prije svega da su zadovoljni vašom uslugom – rekao je direktor Draft-a Davor Deskar te dodao kako su sredstva za nastavak projekta odobrena te uskoro kreću s realizacijom.

20210531 120152

Ženama je bila osigurana i oprema za rad, odjeća, obuća i bicikli, a korisnicima mjesečna pomoć u iznosu od 200 kuna za namirnice, lijekove i higijenske potrepštine.

– Ponovit ću svoje riječi s početne konferecije da smo svi mi sudionici u ovom projektu vrlo ponosni na ovaj projekt zato jer je najhumaniji od svih projekata rađenih u općini Pitomača. Nebrojno puta sam vam rekla hvala, odradili ste posao sa srcem i sa dušom, pune ste empatije i velikog srca. Ne samo da se ja zahvaljujem nego vjerujem i da su vam vaši korisnici isto nebrojno zahvalili. Raduje me nastavak i da se dalje budemo družili jer sam vidjela da ste odrađivale posao korektno i profesionalno. Hvala vam i idemo dalje – poručila je ženama voditeljica projekta Željka Kovač.

(www.icv.hr, ib)

20210531 120244

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content