U Rezovačkim Krčevinama otkriveno spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima Slavku Biondiću, Stipi Markoviću i Vladi Horvatu

Kod Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Rezovačke Krčevine u subotu, 22. svibnja otkriveno je spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima Slavku Biondiću, Stipi Markoviću i Vladi Horvatu. Bili su pripadnici slavnih Virovitičkih postrojbi 81. gardijske bojne, 127. brigade Hrvatske vojske i Zbora narodne garde. Spomen ploču, na inicijativu mjesnog odbora Rezovačke Krčevine, je darovao i izradio Marko Medić.

Prisutne, među kojima saborske zastupnike Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, predstavnika Ministarstva hrvatskih branitelja Antu Krištu, virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina, njegovu zamjenicu Vlastu Honjek-Golinac, gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelicu, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, na početku su pozdravili suborac poginulih branitelja Josip Mudrovčić i predsjednik Mjesnog odbora Rezovačke Krčevine Jurica Kajić.

–  Nakon uređenja društvenog doma, konačno smo krenuli u realizaciju izrade ovog spomen obilježja, kako bi trajno očuvali spomen na vaše sumještane koji su poginuli braneći domovinu – rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić.

– Uoči Dana državnosti, koji se ponovno slavi kao državni praznik otkrivamo ovo spomen obilježje. Ono će svima koji će ovdje svraćati biti trajno podsjećanje na naše suborce koji su koji su utkali svoj životu u slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku – rekao je Đakić.

Spomen obilježje su otkrili supruga Slavka Biondića, Marica i brat Stipe Markovića, Mato. Delegacija Mjesnog odbora je položila vijenac, a nazočni gosti su ispred spomen obilježja zapalili lampione. Na kraju je u mjesnoj kapeli odslužena misa u spomen na poginule hrvatske branitelje iz Rezovačkih Krčevina.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content