U Strukovnoj školi Virovitica održana početna konferencija projekta “EXPLORE AND LEARN Gastronomic tradition, sharing knowledge”

Danas (utorak) je u restoranu Strukovne škole u Virovitici održana početna konferencija projekta “EXPLORE AND LEARN Gastronomic tradition, sharing knowledge”. Navedeni projekt, kojemu je nositelj Strukovna škola Virovitica uz partnera na provedbi, Srednjom strukovnom i tehničkom školom iz Kapošvara, prijavljen je na poziv “Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.”

– Ovaj projekt izuzetno je značajan za nas same, za našu regiju, ali i za naše škole. Ne samo da ćemo ovom prilikom osnažiti naše kapacitete i resurse, bilo da se radi o materijalnim ili ljudskim resursima, već smo stvorili značajnu suradnju preko koje možemo razmijeniti znanja o običajima, kulturi te tradicijama. Naša međusobna suradnja traje već dugi niz godina. Sve je započelo gastronomskim i sportskim susretima koji su nas povezali, a vežu nas i zajednički programi, želja za razmjenama vještina i znanja o učenju kao i modernizacija postojećih kurikuluma, stoga dvojbi oko partnera za provedbu projekta nije niti bilo – istaknula je ravnateljica Strukovne škole Virovitica, Pavica Biondić-Ivanković.

IMG 4746 Custom

Ukupna vrijednost Interreg projekta, čiji je završetak predviđen 30. rujna 2022. godine iznosi 212.731,37 eura od čega 85 posto financira Europski fond za regionalni razvoj, dok je preostali dio sufinancirala Virovitičko-podravska županija.

– Strukovna škola već ima iskustva u sličnim projektima, a zahvaljujući upravo ovome ne samo da će educirati nastavnike već i učenike, unaprijedit će strukovno obrazovanje u cjelini, modernizirati svoje praktikume te na još kvalitetniji način pripremiti mlade za tržište rada. Kao što smo već spominjali, cilj Virovitičko-podravske županije je stvoriti jednake uvjete obrazovanja u svim osnovnim i srednjim školama čiji smo osnivač, a iz tog razloga sufinanciramo i ovaj projekt. Ono čime se možemo pohvaliti, a da je vezano uz sve što govorimo, je ulaganje u projekte obnove dvoraca i stvaranja ne samo smještajnih kapaciteta, nego i privlačenje većeg broja posjetitelja i prikazati bogatstvo naše Županije na svim razinama – izjavila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

IMG 4750 Custom

Kao opći cilj projekta postavljen je doprinos razvoju novih obrazovnih sadržaja i modernizacija školskih programa kuharstva, posluživanja i slastičarstva, te enologije i somelijerstva. Osim toga nastojat će se poboljšati uvjeti i načini rada, kao i osnaživanje materijalnih i ljudskih resursa. U projektu će ukupno sudjelovati 18 nastavnika i 60 učenika iz obje škole.

Početnoj konferenciji između ostalih nazočili su i zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice, Vlasta Honjek – Golinac,  Andreja Dobrostal Šegregur, savjetnica iz Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko–podravske županije, ravnateljica Razvojne agencija VIDRA Emina Kovač sa svojim suradnicama, direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević, dok su putem Zoom aplikacije konferenciji sudjelovali ravnatelj kapošvarske škole sa svojim suradnicima, te generalni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj, Drago Horvat.

(www.icv.hr, mra)

[g-gallery gid=”631981″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content