Udruga branitelja općine Zdenci dobila prostor za rad, a nalazi se u novoizgrađenoj zgradi Nogometnog kluba Sloga

U nazočnosti saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, župana VPŽ Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa te načelnika Tomislava Durmića, otvoren je prvi i novi prostor za rad Udruge branitelja općine Zdenci. Riječ je o prostoru u novoizgrađenoj zgradi Nogometnog kluba Sloga.

-U ime udruge od srca se zahvaljujem načelniku Durmiću i Općini na dodjeli ovog prostora koji će uvelike olakšati naš rad u nastojanju da očuvamo istinu i uspomenu na Domovinski rat u kojem smo sudjelovali i krvlju branili Lijepu Našu. Lijepo je znati i osjetiti kako Općina, ali i Županija znaju to prepoznati i zato županu Androviću i načelniku Durmiću želim puno sreće i pobjedu na predstojećim izborima – riječi su predsjednika Udruge branitelja Zdenci Miroslava Bira.

Načelnik Tomislav Durmić posebno je bio sretan što se upravo hrvatskim braniteljima moglo pomoći i na ovaj način.

-Hrvatski branitelji su svetinja i ponos svake općine pa tako naravno i naše i drago mi je da smo im uspjeli omogućiti da imaju ovaj prostor čime su potvrdili brigu i skrb o našim braniteljima. Dakle, osim financijskog dijela koju ova udruga redovno dobije, evo i na ovaj način smo pomogli i osigurali im normalne uvjete za rad – rekao je načelnik Durmić.

Župan Igor Andrović naglasio je važnost svake braniteljske udruge koje čuvaju dostojanstvo i dignitet Domovinskog rata.

-Upravo ovakvi prostori su braniteljskim udrugama nužno potrebni kako bi oni provodili svoje vrijedne aktivnosti, ali isto tako i prikazali sve ono sačuvano iz Domovinskog rata što je ogromna vrijednost za prenošenje na mlađe populacije, kako se borba za hrvatsku samostalnost nikada ne bi zaboravila – rekao je Andrović.

Saborski zastupnik Josip Đakić biranim se riječima obratio, kako je rekao, svojim suborcima i prijateljima.

-Psihosocijalna pomoć, rad udruga kao i prezentacija o Domovinskom ratu, koji su upisani u Deklaraciju o Domovinskom ratu jasno govore o tome kako je načelnik Durmić prepoznao vrijednost vas koji ste stvarali, branili i oslobađali hrvatsku Domovinu. Vjerujem kako će se u ovom prostoru ostvariti sve vaše želje da prezentirate onima kojima ne znaju, a i mladim generacijama koje dolaze, vaš ratni put, pobjede, uspjehe, stradanja i sve što je donijelo slobodu Lijepoj Našoj. Vjerujem kako ćete i dalje ovdje raditi na dobrobit vaše općine i županije, a sve u cilju kako bi naša Domovina uvijek bila prezentirana kao ona koju su stvorili hrvatski branitelji na čelu s doktorom Franjom Tuđmanom, hrabri vitezovi koji nisu žalili ni sebe ni svoje zdravlje ni život kada su stali na branik Domovine. Siguran sam da ćete i dalje u zajedništvu s Općinom stvarati i raditi i činiti ovu općinu boljom u svim njenim segmentima, budite uvijek na braniku Domovine kao što ste bili u njenom stvaranju – rekao je saborski zastupnik Đakić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content