Udruga PHR-VPŽ pozvana na svečani mimohod i postrojavanje u povodu obilježavanja Dana OS RH

Predsjednik PHR-VPŽ Ivan Stubičar poslao je priopćenje za javnost vezano uz obilježavanje Dana OS RH. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Povodom obilježavanja 30. Obljetnice Dana OS RH – Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, te prvog postrojavanja Zbora narodne garde, na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, 28. svibnja 2021. (tj. danas), održava se svečano postrojavanje pripadnika OS RH, Ministarstvo unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Velika čast i zadovoljstvo ponovo je pripala članovima Udruge PHR-VPŽ da sudjeluju na svečanom mimohodu i postrojavanju na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, povodom obilježavanja Dana OS RH.

Što samo dokazuje da je od strane predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, kao vrhovnog zapovjednika, te Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva HV i Ministarstva branitelja, konačno prepoznata prava istina o ogromnoj ulozi pripadnika Prvih hrvatskih redarstvenika koji su prvi 05.08.1990. naoružani postrojeni u Policijskoj akademiji u Zagrebu, ispred prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, te time omogućili stvaranje ostalih elitnih jedinica HV i MUP-a, a samim time i stvaranje RH.

S ponosom ističemo da je predsjednik RH Zoran Milanović poslao službenu pozivnicu g. Ivanu Stubičaru, predsjedniku Udruge PHR-VPŽ za prijam u Ured predsjednika RH na Pantovčaku, povodom svečanog obilježavanja OS RH. To dodatno potvrđuje da predsjednik RH Zoran Milanović pridaje zasluženu veliku pozornost pripadnicima „Prvog hrvatskog redarstvenika“ u stvaranju RH – stoji u priopćenju.   

(www.icv.hr)                                                                                                     

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content