Udruga umirovljenika općine Zdenci dobila novi prostor, a Županija će pomoći u njegovom opremanju

Općina Zdenci je nakon iseljenja iz starog prostora općinske Uprave, dio tog prostora ustupila Udruzi umirovljenika Zdenci, koji je službeno otvoren u nazočnosti saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, župana Igora Androvića i načelnika Tomislava Durmića.

Ova zdenačka udruga najbrojnija je u općini te je jedna od najvećih umirovljeničkih u županiji sa svojih 260 članova, čime je potvrđeno kako je ovaj prostor definitivno došao u prave ruke.

-Moram se prvo zahvaliti načelniku Tomislavu Durmiću na velikom razumijevanju koje ima za nas umirovljenike općenito, a posebno evo i ovim potezom koji nama jako puno znači. Ovaj nesretni koronavirus nas je zaustavio u realizaciji naših mnogobrojnih projekata, ali u ovom prostoru će nam biti puno lakše još ih doraditi i poboljšati kako bi što bolje bili odrađeni kada sve ovo završi. Hvala i Virovitičko-podravskoj županiji koja nam je također važan pomoć i oslonac i jedva čekamo da se okupimo svi zajedno na velikom županijskom umirovljeničkom druženju u Virovitici – rekla je predsjednica Udruge umirovljenika Zdenci Vidica Kovačević.

Nove prostorije Udruge umirovljenika Zdenci

Načelnik Tomislav Durmić naglasio je kako je uređenje prostora stare općinske zgrade u potpunosti “pokrila” Općina.

-Sada nam preostaje još opremiti ovaj prostor informatičkom opremom i potrebnim inventarom kako bi naši vrijedni umirovljenici imali sve potrebno za svoj normalan rad. U drugom dijelu zgrade bit će smještena još jedna udruga, ali i te prostore će umirovljenici također moći koristiti. Ova udruga je jedna od naših najaktivnijih i ovo su više nego zaslužili – rekao je načelnik Durmić.

Župan Igor Andrović obećao je i pomoć Županije u bilo kojem pogledu opremanja prostora.

-Udruge umirovljenika su po godinama možda starije, ali po aktivnostima su toliko mlade, aktivne i vrijedne po cijeloj županiji. Žao mi je što su zbog ove nesretne korone izostale županijske aktivnosti umirovljenika koje obično budu u svibnju, ali evo, strpimo se još malo i neka nas zdravlje posluži i ponovno ćemo se družiti – zaključio je župan Andrović.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content