Uskoro u funkciji strelište Šištat, u kolovozu turnir u streljaštvu u Virovitici

Grad Virovitica prihvatio je prijedlog Streljačko društva „Virovitica 1861“, da se vojno strelište „Šištat“ privremeno stavi u funkciju civilnog strelišta, gdje će se izvoditi ciljanja iz oružja koje koristi policija, posebno dugo vatreno oružje. Bit će to drugo Civilno strelište u gradu Virovitici koje će moći koristiti i druge osobe sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. Danas (petak) potpisan je sporazum između Grada Virovitice, Streljačkog društva „Virovitica 1861“ i HVIDRE Virovitica o zajedničkoj organizaciji turnira u streljaštvu u disciplini PAP kalibar 7,62 mm koji će se održati u kolovozu tijekom proslave dana grada Virovitice, a povodom proslave 30. godišnjice slavne 127. gardijske brigade, odnosno 81. gardijske bojne i formiranja 50. samostalnog bataljuna Virovitica.

20210514 090937

Sporazum o pokroviteljstvu turnira u prostorijama Gradske uprave potpisali su gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednik Streljačkog društva „Virovitica – 1861“ Milan Nemet i predsjednik HVIDRE Virovitica Mirko Poljanac. U organizaciju turnira će se uključiti i Policijska uprava Virovitičko – podravska, stoga su predstavnici Streljačkog društva „Virovitica 1861“ Milan Nemet , HVIDRE Virovitica Mirko Poljanac i načelnik Policijske uprave Virovitičko – podravske Siniša Knežević obišli Dom strijelaca u Virovitici i strelište Šištat na kojima će se održati spomenuto natjecanje.

Na natjecanju bi trebale sudjelovati braniteljske udruge s područja grada Virovitice i Virovitičko – podravske županije, umirovljeni policajci i branitelji, naročito branitelji i policajci koji su u vrijeme Domovinskog rata sudjelovali na bojišnici u gradu Pakracu i okolici. Na tom području stradao je veliki broj branitelja s područja Virovitičko-podravske županije. Na turniru će sudjelovati i aktivni policijski službenici, posebice mlađi, koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

IMG 8123

Proteklih godina u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Virovitičko – podravske županije, koji su smrtno stradali na području Pakraca i okolice Policijska uprava Virovitičko – podravska u suradnji s Ravnateljstvom policije organizirala je malonogometni turnir. Prošle godine turnir se nije održao zbog pandemije koronavirusa, pa će se PU Virovitičko – podravska uključiti u organizaciju ovog turnira u streljaštvu. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content