Uz potporu OBŽ u Ladimirevcima realizirane investicije vrijedne 7,5 milijuna kuna

Župan Ivan Anušić u Ladimirevcima se jučer (ponedjeljak) sastao s predstavnicima Mjesnog odbora među kojima je bio i saborski zastupnik Goran Ivanović, te je obišao Mjesnu osnovnu školu, u čiji je projekt energetske obnove uloženo 4,4 milijuna kuna.

– Osnovna škola u Ladimirevcima je jedna od prvih škola koja je započela s projektom besplatne prehrane za sve osnovnoškolce, s kuhanim obrokom i namirnicama koje se nabavljaju od lokalnih OPG-ovaca, a u čijem je sufinanciranju sudjelovala i Osječko-baranjska županija. Inače, investicije Županije na području Mjesnog odbora Ladimirevci su velike i iznose 7,5 milijuna kuna, a jedan od najvećih projekata je sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića, ali i energetska obnova zgrade Osnovne škole. Sve uloženo ostaje na korist i korištenje sadašnjim, ali i budućim generacijama vrtićaraca i osnovnoškolaca, a koji su budućnost ovog mjesnog odbora, Grada Valpova te Osječko-baranjske županije – rekao je župan Anušić.

Ravnatelj Osnovne škole Ladimirevci Damir Jakopiček govorio je o aktivnostima koje se provode na poboljšanju cjelokupnog rada škole, a prvenstveno su one usmjerene u obnovu 25 godina starog igrališta.

– U projekt obnove smo krenuli ponajviše zbog sigurnosti naših učenika koji nisu imali adekvatne uvjete za održavanje nastave na tom terenu, pa zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću na sufinanciranju izgradnje igrališta. Uz igralište postavit će se vanjsko vježbalište koje će dodatno unaprijediti nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Korist od igrališta, osim naših 286 osnovnoškolaca, imat će i šira zajednica – istaknuo je Jakopiček.

Predsjednik Vijeća MO Ladimirevci Filip Ivanović zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću na sufinanciranju izgradnje dječjeg vrtića, školskog igrališta te Doma kulture i spremišta DVD-a Ladimirevci s iznosom od 1,7 milijuna kuna.

– Volio bih da ovako dobru suradnju imamo i s Gradom Valpovom, koja je nažalost vrlo loša. Naime, od 20-ak upita elektroničkom poštom, odgovor sam dobio samo na jedan, što pokazuje da nemaju sluha za naše probleme. Naime, očekujemo izgradnju Doma kulture Fabijan Šovagović jer većina udruga nema svoj prostor za djelovanje, potom kvalitetniju rasvjetu i obnavljanje kolnika u nekoliko ulica, ali i parcelizaciju zemljišta koje bi moglo koristiti mladim obiteljima za ostanak u naselju – zaključio je Ivanović.

Saborski zastupnik Goran Ivanović istaknuo je kako su Ladimirevci bili izuzetno razvijena sredina do 1993. godine i teritorijalnog ustrojstva kojim su pripali Gradu Valpovu, a nakon toga je počelo nazadovanje.

– Da nije Osječko-baranjske županije u posljednje četiri godine Ladimirevci ne bi dobili nikakva financijska sredstva, a Županija je ulagala prije svega u Osnovnu školu, ali i u Dom kulture Fabijan Šovagović čija se izgradnja odgađa već 15 godina. Dolaskom župana Anušića krenulo se u realizaciju ovog projekta koji uključuje i izgradnju spremišta DVD-a Ladimirevci, koje je izgrađeno. Vrijednost tog objekta je 2 milijuna kuna, od čega je Osječko-baranjska županija izdvojila 1,7 milijuna kuna. Još jedan važan projekt je i izgradnja dječjeg vrtića za koji je Županija sufinancirala izradu projektne dokumentacije, a stopostotan iznos izgradnje pokrila je Vlada RH i Europska unija. Moram napomenuti da Grad Valpovo nije uložio ništa u taj projekt – istaknuo je Ivanović.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content