Vrijedni, marljivi, uspješni: Oni su OPG Ivana Gojevića i tvrtka Agrimex iz Detkovca

Vrijedni, marljivi, uspješni – to su OPG Ivana Gojevića iz Detkovca i tvrtka Agrimex, koja se također nalazi u vlasništvu obitelji Gojević. Postoje od 2000. godine, bave se ratarstvom. Kulture koje su svake godine zastupljene na gospodarstvu su kukuruz, pšenica, ječam, soja i suncokret. Pritom imaju i 11.000 tona skladišnog prostora. Redovito sudjeluju na EU natječajima u čemu imaju punu potporu Općine Gradina, Virovitičko-podravske županije i razvojne agencije VIDRA.

Primjerice, 2018. godine, OPG-u Ivana Gojevića, koje inače predsjednik Strukovne grupe agrara HGK Županijske komore Virovitica, odobrena je potpora za ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Za projekt vrijedan 1.286.520 kuna 50 posto je sufinancirano iz EU fondova, odnosno 642.260 kuna.

Ovaj uspješan OPG, ali i tvrtku Agrimex, koja je također u vlasništvu obitelji Gojević, u četvrtak su obišli, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, kao i načelnik općine Gradina Marko Ajček. U Agrimexu se bave sušenjem, skladištenjem i distribucijom proizvoda, ali i otkupom te prodajom žitarica, uljarica i kukuruza i pri tome surađuju s mnogobrojnim kooperantima.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content