Župan Andrović posjetio četekovačke vatrogasce i čestitao im njihov dan, blagdan sv. Florijana

Krajem mjeseca travnja ove godine, četekovački vatrogasci su iz austrijske pokrajine Tirol dopremili, kroz donaciju, dugo vatrogasno vozilo. Prvo je vozilo dobiveno od tirolskih vatrogasaca krajem 2019. godine. No, sve to ne bi bilo moguće da vrijedni vatrogasci DVD-a Četekovac nisu stekli preduvjete za te donacije.

Naime, jedan preduvjet bio je izgradnja spremišta za vatrogasna vozila u čemu je četekovačkim vatrogascima priskočila u pomoć Općina Mikeluš. Osim izgradnje spremišta, uređena je i zgrada DVD-a, te je asfaltirano parkiralište. Vrijednost svih radova bila je 160.000 kuna, a neke od radova izveli su sami članovi DVD-a Četekovac.

Vatrogasce iz DVD-a Četekovac danas (utorak) je na Dan njihovog zaštitnika sv. Florijana, posjetio saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, uz pratnju domaćina, načelnika općine Mikleuš Milana Dundovića i njegovog zamjenika Dalibora Lipovca.

– Iskoristio bih ovu prigodu i čestitao vam Dan vatrogasaca, blagdan sv. Florijana, te vam zaželio da što manje koristite ova vozila i da imate što manje intervencija – rekao je prigodom posjeta DVD-u Četekovac župan Andrović.

Čestitkama četekovačkim vatrogascima pridružili su se i ostali gosti. Nažalost, vatrogasci DVD-a Četekovac, koji broji 50 članova i 20 operativnih vatrogasaca, odmah su po odlasku uvaženih gostiju morali na intervenciju gašenja požara u Četekovcu. Vatra, koja je zahvatila složena drva u dvorištu jedne obiteljske kuće brzo je lokalizirana, a potom i u potpunosti ugašena.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”629501″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content