1. ŽNL Pred nama je posljednje ovosezonsko kolo: Čeka nas velika bitka u borbi za viceprvaka i ligaški opstanak

Danas (nedjelja) u 18 sati igraju se utakmice posljednjeg, 30. kola 1. županijske nogometne lige.

Sloga iz Zdenca je zasluženo prije dva kola proslavila naslov prvaka, a uz Omladinac iz Korije ligu sigurno napušta Mladost 1930. iz Čađavice. Koji će još klubovi osim ova dva spomenuta napustiti društvo županijskih prvoligaša saznat ćemo nakon 15. lipnja kada se iskristaliziraju prijave za nastup u višim ligama, odnosno kada se bude znalo hoće li Suhopolje zadržati status četvrtoligaša. Iz lige može ispasti do pet klubova, tako da su u najlošijoj varijanti u opasnoj zoni Ćeralije, Mladost iz Miljevaca, Borova, Gradina i Dinamo iz Četekovca. U borbi za drugu poziciju ostali su Graničar Bušetina, Voćin i Podravac iz Sopja.

U Ćeralijama se igra općinski derbi između Ćeralija i Voćina. Ove sezone, zbog rekonstrukcije terena u Voćinu, teren u Ćeralijama bio je domaći za Ćeralije i Voćin pa ga obje momčadi jako dobro poznaju. Voćin je još u borbi za prve dvije pozicije na tablici, a Ćeralije ne mogu napraviti nikakav pomak. Voćin je favorit, ali igra bez svog najubojitijeg strijelca Franje Perića, koji je u prošlom kolu dobio crveni karton.

Graničar Bušetina u svom Bereku pobjedom osigurava drugo mjesto, ali domaćim igračima neće biti lako jer im u goste dolazi miljevačka Mladost, koja bi s nova tri boda napravila veliki korak u borbi za opstanak.

Podravac iz Sopja na svojoj Luki dočekuje Borovu. Sopjanci bi u slučaju kiksa Graničar Bušetine i Voćina mogli doći do drugog mjesta na tablici, dok bi Borova osvajanjem boda sigurno potvrdila ligaški status.

BORBA ZA POZICIJE

U Čačincima se domaća Mladost i Bratstvo iz Gornjeg Bazja izravno bore za peto mjesto na tablici. Mladosti je dovoljan i remi, a Bratstvu treba pobjeda.

Slično će biti i na rezovačkom Laništu, gdje je Rezovac domaćin Slavoniji iz Sladojevaca. Rezovčanima je za sedmo mjesto dovoljan bod, a Sladojevčani samo pobjedom mogu do sedmog mjesta.

U Mikleušu se igra derbi za deveto mjesto između istoimenog domaćina i Dinama iz Četekovca. Domaćima je dovoljan bod, a gosti samo pobjedom mogu preskočiti Mikleuš.

Gradina ugošćuje već otpisanu Mladost 1930. iz Čađavice. U domaćim redovima vjeruju da će pobjedom osigurati opstanak u ligi.

Novopečeni prvak zdenačka Sloga posljednje je kolo slobodna i njezini igrači već su na zasluženom odmoru.

U svakom slučaju pred nama je izuzetno zanimljivih 90 minuta posljednje dionice 1. ŽNL ove sezone koja je počela početkom kolovoza.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content