Čačincima uručen ugovor za fazu ll. projekta “Zaželi bolji život u općini Čačinci” u sklopu kojega će se zaposliti 12 žena

U Osijeku je održano potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ U ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Na području općine Čačinci provodit će se projekt „Zaželi bolji život u općini Čačinci – program zapošljavanja žena-faza II.“ Projekt čija je ukupna vrijednost 1.113.310,00 kuna trajat će 15 mjeseci, a zaposlit će se 12 žena. Zaželi II. je nastavak Projekta „Zaželi bolji život u općini Čačinci“, koji se uspješno provodio 30 mjeseci. Sredstva su financirana iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

U sklopu radnog odnosa u periodu od 15 mjeseci zaposlene žene će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 72 osobe starije životne dobi pružajući im pomoć u kući svakodnevnim aktivnostima. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal ovih ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika – izjavio je načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

(vpz.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content