FOTO Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjim “Danima otvorenih vrata” slatinske Udruge “Vretenac”

Manifestaciji “Dani otvorenih vrata udruga 2021.” koju organizira Ured za udruge, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina priključila se i ove godine radionicama i online aktivnostima održanima od 10. do 12. lipnja.

Svoja vrata Udruga OSIT Vretenac otvorila je u četvrtak, 10. lipnja učenicima viših razreda OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, te učenicima OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice radionicom “I Vretenci vole vlakove”.

Radionicu izrade željezničkih diorama Vretenci su organizirali u suradnji s Društvom inženjera i tehničara strojarske struke “Oto Horvat” Virovitica, a radionica je održana pod vodstvom i mentorstvom Gorana Denca i Marijana Posarića.

2 2

Goran i Marijan na terasi Poduzetničkog inkubatora Slatina postavili su i malu izložbu malih vlakova koju su posjetile i vrtićke skupine Bubamare i Zvjezdice Dječjeg vrtića Zeko, Slatina. Upravo oni najmlađi najviše su uživali u ovoj maloj izložbi, a imali su priliku polagati i ispit za “Strojovođu malih vlakova”.

Drugi dan Otvorenih vrata za volontere i članove Udruge Vretenac održana je radionica izrade vretenaca pod vodstvom mama članova, a u subotu, 12. lipnja na Facebook stranici Udruge Vretenac postavljena je poveznica online igra “Mali memory znanja o Vretencima”.

9 1

Priključivši se manifestaciji Dana otvorenih vrata udruga 2021. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama u svoje aktivnosti još jednom uključila je širu lokalnu zajednicu, među kojima je 79 slatinskih vrtićaraca i osnovnoškolaca, a online memory odigralo je 20 FB prijatelja Udruge Vretenac.

(tekst i foto: OSIT Vretenac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content