Juniori Slavonije osvojili skupinu Slatina – Orahovica: U posljednjem kolu “petardom” ispratili Papuk

Nogometaši Slavonije iz Sladojevaca u posljednjem su ligaškom susretu, 18. kolu skupine Slatina-Orahovica, uvjerljivo pobijedili orahovački Papuk nakon koje su proslavili zasluženo osvojen naslov prvaka. Prvog pratitelja, momčad Voćina, ostavili su tako na trenutnih osam bodova zaostatka, iako će drugoplasirani sastav prednost moći smanjiti budući da je pred njima ovog vikenda zaostali dvoboj iz 12. kola. 

Slavonija je u spomenutoj utakmici povela već nakon sedam minuta pogotkom Mihaela Matovine, dok su se do kraja poluvremena u strijelce još upisali Mihael Novaković i Dorian Bogati. U drugom dijelu vidjeli smo dva nova pogotka u mreži gostujućeg vratara Grosla, a oba puta u strijelce se upisao Tin Vencl.

NK Slavonija

Usprkos igraču manje na terenu, zdenačka Sloga povela je u susretu protiv Voćina golom Matije Zemana u 8. minuti utakmice. Kompletni domaćini do izjednačenja su stigli dvadesetak minuta kasnije kada je stvari na početak vratio Nikola Kolić i postavio rezultat kojim se završilo prvih 45 minuta, dok je stvari svojim drugim golom preokrenuo na samom otvaranju drugog dijela, igrala se 47. minuta. Sloga se u još težoj situaciji našla minutu kasnije kada je zbog ozljede igru napustio Mirko Jukić, a dva igrača prednosti iskorištena su u 81. minuti. Strijelac iz kaznenog udarca za konačnih 3:1 bio je Nikola Tomić. Dodajmo kako su do kraja i domaćini ostali bez jednog igrača na terenu, budući da je, također zbog ozljede, igru u 83. minuti napustio Ivo Barić.

Najefikasniji susret proteklog vikenda gledali smo u Čađavici gdje je domaća Mladost dočekala Ćeralije. Gosti su na ovaj susret doputovali sa osam igrača, a niti to im nije bila prepreka da postignu četiri pogotka. Dario Lejčić doveo ih je u prednost nakon četiri minute igre, ali ona nije dugo trajala. Osam minuta kasnije izjednačio je Luka Katalinić, u 29. poentirao je Dario Car, dok je za 3:1 pogodio Gabriel Šošić. Ćeralije se vraćaju u susret samo tri minute nakon trećeg primljenog pogotka novim golom Lejčića, dok je do poluvremena dva gola prednosti domaćinima osigurao Andrej Rešetar. Isti broj golova vidjeli smo i u nastavku, prvi je mrežu pogodio Šošić koji je s dva nova pogotka kompletirao ”hat-trick”, dok je za goste pogodio Luka Nikolić. Rešetar i Kristijan Štefanek postigli su sedmi, odnosno osmi pogodak domaćina, dok je konačan rezultat postavio Denis Lejčić iz kaznenog udarca četiri minute prije kraja susreta.

Dva gola manje vidjeli smo u Novoj Bukovici gdje je Zrinski s uvjerljivih 9:1 slavio protiv posljednjeplasiranog Dinama iz Četekovca. Šest pogodaka na tom susretu postigao je Tomislav Kurtić, dok su po jedan zgoditak dodali Mladen Banović, Mislav Juršik i Dario Petrović. Jedini pogodak za Dinamo, ujedno i posljednji na susretu, upisao je Antonio Kokoška.

Posljednja utakmica kola pripala je Mladosti iz Čačinaca koja je na domaćem terenu dočekala istoimenu momčad iz Miljevaca. Domaćini su iskoristili igrača više i s dva pogotka Luke Vukovskog te jednim golom Nikole Krmpotića slavili rezultatom 3:0.

Ovog vikenda uz već spomenuti susret između Voćina i čačinačke Mladosti odigrat će se još jedna utakmica, zaostali susret 16. kola između Papuka i Sloge iz Zdenaca, čime će sezona i službeno biti završena.

(www.icv.hr, mra, foto: čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content