Ljeto u Klubu Crvenog križa Našice: Druženje mladih uz društvene igre

Kako nam ljeto kuca na vrata, u Klubu mladih će ono biti aktivno i ispunjeno radionicama, druženjem i kampovima. U pripremam za ljeto mladi članovi su uočili problem, da živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat  je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Svjesni tog problema mladi članovi Crvenog križa Našice su za sve školarce osmislili aktivnost  “Ljeto u Klubu Crvenog križa –  druženje uz društvene igre”, izvijestili su iz našičkog Crvenog križa.

Mladi će se tako družiti uz “Čovječe ne ljuti se”, “Monopoly”, “Labirint”, “Rizik”, “Volim Hrvatsku”, “Alias”, “Igra života”, igrice Crvenog križa i dr.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila, ističu iz Kluba mladih.

Poziv na druženje upućen je svim školarcima, a već prvo druženje organizirano je za četvrtak 24.06. od 16 sati u Klub Crvenog križa (na Čimenu), P. Preradovića 2.

Više informacija može se dobiti u Crvenom križu Našice, K. Tomislava 6, te na telefonski broj 613-275.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content